Gigi Becali, umilință supremă primită de la Steaua. Cum a fost ‘furat’ patronul FCSB chiar de marea rivală

de: Andrei Simion
07 09. 2020

Gigi Becali şi-a schimbat strategia pentru noul sezon şi anunţă că pune baza pe jucătorii crescuţi de Academia FCSB. Nu a mai transferat decât fotbalişti liberi de contract şi vrea să ofere mai multe şanse tinerilor. Doar că noul său proiect primeşte o lovitură puternică tocmai de unde se aştepta mai puţin. Emilian Pacionel, 19 ani, unul dintre cei mai talentaţi juniori pe care Becali îi avea la academia sa, a ales să plece. Iar pentru ca trădarea să fie completă, acesta a mers chiar la Steaua, în Liga 3.

Emilian Pacionel, 19 ani, a fost lăudat de Mihai Stoica după ce debutase la echipa mare a FCSB

Emilian Pacionel a fost testat de Daniel Opriţa, iar antrenorul „roş-albaştrilor” a decis să îl păstreze în lot. Astfel că fotbalistul va avea ocazia să joace în acest an chiar contra celor de la FCSB 2, unde a evoluat sezonul trecut. Cele două rivale sunt în aceeaşi serie, în care se mai află şi Dinamo 2 şi Rapid 2. Steaua porneşte ca uriaşă favorită la promovarea în Liga 2 la finalul acestui sezon.

Emilian Pacionel a jucat excelent în partida cu Sănătatea Cluj, din Cupa României

„A venit şi Pacionel, iar la cum a jucat, sunt hotărât să îl opresc. Cam acesta este lotul nostru pentru noul sezon, iar dacă mai apare vreun junior special, încercăm să-l luăm, dar seniori nu mai aducem”, a spus Daniel Opriţa pentru SteauaTV.

Pacionel a fost unul dintre cei mai apreciaţi juniori de la FCSB. În 2016 îşi făcea debutul la echipa mare, într-un meci de Cupa României, cu Sănătatea Cluj. Iar tehnicul mijlocaş a fost remarcat de toată lumea. În sezonul precedent, Pacionel a fost împrumutat la Farul, în Liga 2.

„Pacionel are 16 ani (n.r. – a împlinit 19 ani între timp), figura unui copil de 9 ani, dar vede fotbalul ca un jucător bun de 30 de ani. A avut o evoluție entuziasmantă. Când am fost prima oară cu Dică să-l vedem la juniori, parcă îl priveam pe Florin Cernat”, povestea Mihai Stoica după debutul lui Pacionel.