Gigi Becali, învins de Florin Talpan. „Este rea credință”. De ce refuză oficialii CSA Steaua să lase FCSB să joace pe stadionul din Ghencea

de: Sorin Barbu
19 07. 2023

FCSB are șanse tot mai mici să joace în Ghencea meciul cu Dinamo, programat pe 22 iulie. Oficialii CSA Steaua nu au semnat nici astăzi, după șase zile de negocieri, contractul prin care FCSB poate închiria arena care a costat o sută de milioane de dolari. Gigi Becali a confirmat eșecul tratativelor, dar a precizat că joi este programată o nouă întâlnire.

De ce nu au semnat oficialii CSA Steaua contractul prin care FCSB ar putea să joace în Ghencea meciul cu Dinamo

FCSB – Dinamo s-ar putea juca pe stadionul Arcul de Triumf și nu în Ghencea. Negocierile dintre oficialii clubului lui Gigi Becali și reprezentanții grupării CSA Steaua au intrat în impas și în a șasea zi. Situația este foarte stranie pentru că se părea că totul va fi o simplă formalitate după mesajul premierului Marcel Ciolacu și după ce ministrul apărării a semnat un document prin care a transmis că este de acord ca FCSB să închirieze această arenă pentru meciul cu Dinamo, din etapa a doua din SuperLiga României.

Gigi Becali susține că problema este acum la CSA Steaua. Omul de afaceri a explicat că a fost de acord cu un bilet la ordin de 750.000 de euro, dar nu a găsit nicio firmă de asigurări care să elibereze o „poliță de distrugere” de 250.000 de euro, așa cum a solicitat partea adversă. Patronul FCSB se gândește la o măsură radicală.

„O să amânăm meciul, ce să facem. Dacă vrea Dinamo, amânăm meciul. S-a întâmplat că au fost falşi. Le-am dat bilet la ordin de 750.000 de euro. Am avut poliţă de asigurare de 250.000 de euro pentru distrugeri, dar poliţă de aceea nu se face în România.

Dacă nu face poliţă de asigurare, vă dau eu bilet la ordin şi pentru aceşti 250.000 de euro. Vă dau cu banii în cont, cum ar veni. Nu, domnule, că ei vor poliţă, nu vor bani. Au fost falşi, au fost de rea credinţă”, a spus Gigi Becali, potrivit as.ro.

Florin Talpan, avertisment pentru Gigi Becali

Omul de afaceri fusese avertizat, încă de acum 24 de ore, că oficialii CSA Steaua nu vor semna acest contract de închiriere. Juristul Florin Talpan a fost cel care a transmis încântat acest mesaj.

„Eu nu voi semna acest contract. Sunt juristul CSA. Comandatul CSA (n.r. Ștefan Bichir) e de partea mea. Să știți că nimeni din CSA nu dorește să semneze acest contract”, a declarat Florin Talpan.

Gigi Becali a transmis că joi vor avea loc noi discuții pe această temă. Dacă negocierile vor eșua din nou, FCSB are posibilitatea să organizeze meciul cu Dinamo pe stadionul „Arcul de Triumf”. Până acum o săptămână această variantă nu era viabilă pentru că nu fusese instalat încă sistemul VAR. Lucrurile s-au rezolvat, iar acolo s-a disputat duelul dintre Dinamo și Universitatea Craiova.