Gigi Becali, contrazis de medici după o afirmație devenită virală: „Nu există studii care să susțină o asemenea bazaconie”

de: Rosu Ioana
23 02. 2022

În urma afirmației lui Gigi Becali referitoare la efectele nocive ale vaccinului anti-Covid-19 asupra performanețelor jucătorilor de fotbal, mai multe mesaje transmise de diverse persoane au circulat pe internet cu scopul de a dezinforma. Din acest motiv, medicii au dorit să dezmintă informația devenită virală pe relețelele sociale. În argumentele lor, autoritățile din domeniul medical au venit cu exemple clare, menite să confirme contrariul.

Vaccinul anti-Covid-19 nu afectează performanțele fotbaliștilor

Recent, finanțatorul de la FCSB a afirmat că un motiv care ar putea fi plauzibil pentru scăderea performanețor fotbaliștilor ar putea fi vaccinul anti-Covid-19. Astfel, acesta a creat o adevărată polemică în jurul afirmației sale, motiv pentru care, autoritățile din Sănătate au dorit să taie de la rădăcină aceste speculații și informații false. Mai mult, medicii de la RO Vaccinare au reamintit despre succesul pe care două echipe de fotbal cu jucători vaccinați l-a avut în optimile Champions League.

„Dovada sportivă: 4 echipe din Premier League sunt în optimile Champions League, unde România, din păcate, nu are nicio echipă. Așa cum vă prezentam și în 21 decembrie 2021, 77% dintre jucătorii din Premier League erau vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19, iar 84% erau vaccinați cu prima doză. Din aceeași ligă, două echipe erau vaccinate 100% cu schemă completă.

De menționat faptul că două echipe, Manchester City și Liverpool, au câștigat prima manșă a optimilor Champions League cu 5-0, respectiv 2-0”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„Concluzia este simplă”

Reprezentanții RO Vaccinare au subliniat că nu există nicio dovadă științifică care să demonstreze aceste afirmații false, recomandându-le cetățenilor să aibă încredere doar în informațiile transmise de medici, fără a se lăsa înșelați de fake news-urile care circulă pe internet. De asemenea, medicii le urează românilor sănătate și să se bucure de fotbal, fără să facă alte asocieri de natură medicală.

„Din punct de vedere medical și științific, nu sunt studii care să susțină o bazaconie precum cea promovată recent pe conturile de Facebook din România.

Vaccinarea împotriva COVID-19 nu influențează performanțele jucătorilor de fotbal. În schimb, sunt suficiente studii care demonstrează că trecerea prin infecția cu SARS CoV-2 lasă sechele pe termen lung (Long COVID), iar acestea pot influența performanțele sportivilor.

Concluzia este simplă: să rămânem sănătoși, să ne bucurăm de fotbal, uitându-ne la cei care au încredere în știință și în medicină”, transmite RO Vaccinare.