Gigi Becali a explicat de ce a fost înlocuit Florinel Coman în meciul FCSB – CFR Cluj. „Dacă lua și al doilea galben, făcea ca Alibec și eram pa”

de: Sorin Barbu
15 05. 2023

Gigi Becali este încântat că FCSB a câștigat cu 1-0 duelul cu CFR Cluj și a ajuns la doar un punct de liderul Farul Constanța. Omul de afaceri a intrat în direct la televiziune și a explicat una dintre deciziile surpriză din timpul duelului: schimbarea lui Florinel Coman, omul care a adus victoria.

Gigi Becali a explicat de ce a fost înlocuit Florinel Coman în partida FCSB – CFR Cluj 1-0

FCSB s-a impus cu 1-0 în meciul cu CFR Cluj, din runda cu numărul opt din SuperLiga României, și a ajuns la doar un punct de liderul Farul Constanța, formație pe care o va înfrunta în meciul următor. Singurul gol al partidei a fost marcat de Florinel Coman, în minutul 49, din pasa lui Darius Olaru. Atacantul a jucat foarte bine și a tras echipa după el, dar în minutul 70 a fost înlocuit. Antrenorul Elias Charalambous s-a încurcat în explicații în momentul în care i s-a cerut să explice această decizie, așa că situația a fost lămurită de Gigi Becali, când a intrat în direct la Digi Sport.

„Dacă lua și al doilea galben, făcea ca Alibec. Problema nu e că pe Farul a egalat-o Craiova, ci că va avea două meciuri fără Alibec. Asta era problema și la noi, aveam un meci fără Coman. Dacă ne bătea Farul, eram «pa».

Sută la sută scad șansele Farului fără Alibec. E cel mai bun jucător al lor, cel mai periculos. Se poate întâmpla orice, dar nu mai au jucătorul care inventează orice”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, Farul și FCSB sunt despărțite doar de un punct, iar etapa viitoare cele două se vor înfrunta la Constanța. Giig Becali are planul făcut și susține că vrea să vândă în continuare clubul.

„Dacă luăm titlul, echipa va fi vândută cu 40 de milioane de euro. Nu mai vreau, dar așa o să fac. Am trei cumpărători, dar nu vreau să mai fiu la mâna celor de la FRF. Eu acum ce să zic, normal, pe valoare, şi având în vedere că nu este Alibec, că aşa era foarte periculoasă Farul, suntem noi favoriţi. Mai ales că noi jucăm în ultima etapă cu Rapid, care va juca cu ambiţie. Dar CFR cu o calificare, la concurenţă cu Craiova. Noi jucăm pe Arena Naţională şi ei la CFR.

Hai să vă spun un lucru, când vrei să fii o echipă campioană, mai ai două jocuri, nu mai trebuie să te gândeşti la jocul rezultatelor. Baţi şi punct! Bate-o pe Farul dacă vrei să fii campioană!”, a mai spus Becali.

Clasamentul play-off-ului Superligii:

1. Farul Constanța – 47 de puncte
2. FCSB – 46 de puncte
3. CFR Cluj – 39 de puncte
4. Universitatea Craiova – 37 de puncte
5. Rapid București – 35 de puncte
6. Sepsi OSK – 26 de puncte

Programul rundei cu numărul 9 din play-off:
Sepsi – CFR Cluj
Farul – FCSB
Rapid – Universitatea Craiova

Programul rundei cu numărul 10 din play-off:
CFR Cluj – Farul
FCSB – Rapid
Universitatea Craiova – Sepsi