Gigi Becali a dezvăluit de ce nu mai vrea să vândă palatul din București, deși a avut ofertă de 25 de milioane de euro. „Am vorbit și cu fetele”

de: Sorin Barbu
18 05. 2023

Gigi Becali nu mai vrea să vândă palatul din Aleea Alexandru din București. A avut ofertă concretă de 25 de milioane de euro, dar a refuzat. Omul de afaceri a acordat un interviu în care a explicat care au fost motivele care l-au determinat să ajungă la această concluzie, după negocieri care păreau că s-au finalizat cu succes.

Gigi Becali a refuzat o ofertă de 25 de milioane de euro pentru palatul din Aleea Alexandru

Gigi Becali s-a răzgândit și nu mai vinde palatul din Aleea Alexandru din București, așa cum a anunțat încă de acum câteva zile playtech.ro, în exclusivitate. Omul de afaceri care a vrut să cumpere clubul FCSB, Simion Apreutese, a făcut o ofertă și pentru acest imobil. Palatul a costat 7 milioane de euro, în anul 2006, iar propunerea de acum a fost de trei ori și jumătate mai mare.

„Da, este adevărat. Mi-a oferit 25 de milioane și eu am cerut o garanție de 5 milioane. Eu nu-l mai dau, m-am răzgândit. El era dispus să ofere garanția și a zis că diferența o dă când vreau să plec, peste 2-3 ani. Eu construiesc, pentru familie, o clădire de birouri. Mi-a zis că dă banii acum și diferența când eliberez, dar, repet, m-am răzgândit”, a declarat Gigi Becali, pentru prosport.ro.

Gigi Becali, în timpul unei conferințe de presă de la palat

Finanțatorul FCSB a avut posibilitatea să vândă palatul și unor oficiali ai unui stat din zona arabă care își doreau să mute aici sediul ambasadei, dar nu a fost mulțumit și a transmis că nu este de acord nici cu această afacere. Gigi Becali a explicat de ce a refuzat toate propunerile.

„Ce să fac cu banii? Palatul, peste 10 ani, face 35 de milioane. Îi crește valoare, iar banilor le scade din cauza inflației. N-are rost. Mai bine să-l țin. Ca și locație, proprietate, e cea mai frumoasă din tot Bucureștiul”, a mai spus finanțatorul FCSB.

Gigi Becali susține că s-ar răzgândit și că nu mai vinde palatul, dar îi face imobilului o prezentare de „zile mari” și susține că doar terenul pe care a fost construit valorează peste 20 de milioane de euro, iar în interior este mult aur.

„Are trei intrări, una la bulevard. Înăuntru e totul făcut cu aur. Curtea are 3400 de metri. 20 de milioane face doar terenul, plus cât am investit eu, 2-3 milioane. Clădirea are și ea vreo 3000 de metri. Dacă era după mine, aș fi vândut, dar nu vor copiii.

Eu ce să mai fac cu banii? Am 65 de ani. De 20 de ani, palatul e trecut pe numele fetelor. Le-am întrebat: «Vreți să vând sau să ținem?». Să facă fetele ce vor, ele mi-au zis că nu vor să vând”, a mai afirmat Gigi Becali.

Care este povestea palatului din Aleea Alexandru pe care Gigi Becali l-a cumpărat cu șapte milioane de euro

Imobilul deținut de Gigi Becali în centrul capitalei a fost construit în anul 1915 pentru celebrul avocat Iancu Manu și este o copie a Palatului Biron din Paris. În anul 1948, clădirea a fost naţionalizată şi a devenit locuinţa prim-ministrului Petru Groza, dar după revoluția din anul 1989 a ajuns la moștenitorii lui Max Auschnitt, proprietarii de drept. Industriașul a fost administratorul Uzinelor şi Domeniilor Reşiţa și i s-a spus: „Regele de Fier”.

Gigi Becali a cumpărat palatul în anul 2006 cu aproximativ șapte milioane de euro și l-a trecut pe numele fetelor sale. Omul de afaceri din Pipera se află pe locul 14 în Top 300 Capital, cu o avere cuprinsă între 325 și 425 de milioane de euro, dar Dumitru Dragomir susține că cifra reală este de aproximativ 1,5 miliarde de euro.