Gigantul mondial care investește 100 de milioane de dolari în România. Ce va face lângă București

Gigantul mondial care investește 100 de milioane de dolari în România. Ce va face lângă București
Compania face noi investiții în linii de producție și automatizări

Gigantul mondial care investește 100 de milioane de dolari în România! Unul din giganții aflați în România, încă de pe vremea de tristă amintire, anunță investiții majore. Compania este prezentă, efectiv, cu linii de producție, încă din 1995. Recent a finalizat noi investiții în linia de producție de apă minerală. Acum, conform comunicatului emis de companie, până în 2024, va finaliza un nou proiect, în valoarea de 100 de milioane de dolari. Banii se duc către o nouă linie de producție și un depozit complet automatizat.

PepsiCo este gigantul mondial care investește 100 de milioane de dolari în România

La începutul lunii august a.c., PepsiCo a ajuns la un acord pentru a cumpăra 20% din Carpathian Springs. Compania eeste proprietarul de drept al companiei românești de apă îmbuteliată Aqua Carpatica. Detaliile financiare nu au fost dezvăluite. Conform termenilor tranzacției care au fost făcuți publici, PepsiCo va avea drepturile de distribuție pentru produsele Aqua Carpatica în România și în Polonia, unde marca nu este prezentă.

Într-un comunicat se precizează că PepsiCo va avea oportunități de a duce brandul și pe alte piețe, inclusiv în Statele Unite. Potrivit Aqua Carpatica, produsele sale sunt vândute în 16 țări.

Înființată de omul de afaceri elvețiano-grec Jean Valvis în 2010, Aqua Carpatica furnizează ape îmbuteliate plate și spumante. PepsiCo a descris produsele sale ca fiind „apă de izvor românească premium”.

„Aqua Carpatica este o completare perfectă a portofoliului existent de băuturi premium al PepsiCo. Suntem încrezători că valoarea puternică a mărcii Aqua Carpatica va avea ecou în rândul clienților și consumatorilor noștri la nivel global.”, declara Silviu Popovici, directorul general al operațiunilor PepsiCo în Europa.

Tranzacția avea loc la 24 de ore după ce PepsiCo a anunțat că intenționează să cumpere o participație de 8,5% în compania americană de băuturi energizante Celsius Holdings.

Noi investiții în linii de producție și automatizări

Același Silviu Popovici, directorul general al operațiunilor PepsiCo în Europa, a anunțat o altă investiție. Tot 100 de milioane de dolari vor fi băgați în 2 linii de producție și un nou depozit. Depozitul, conform informațiilor, va fi unul complet automatizat, mai spune Popovici, preluat de Profit.ro. Investițiile vor fi făcute în fabrica, deja existentă, din Popești-Leordeni, iar termenul de finalizare este 2024.

„Fiind un centru de producție și distribuție pentru piețele din Europa Centrală și de Est, România reprezintă o piață esențială în Europa”, spune Silviu Popovici pentru Profit.

Privind piața românească, GlobalData, compania mamă a Just Drinks, estimează că categoria de apă ambalată din România va crește cu 4,5% în termeni de volum în 2022, până la 2,21 milioane de litri, sau 389 milioane de cutii unitare. Investițiile companiei în România, din ultimii ani, se ridică la aproximativ 320 de milioane de dolari. Aceste investiții i-au consolidat companiei rolul său de hub de porudcție și gestionare pe plan local și est-european.