Gigantul din SUA care a deschis un centru internațional în România. Vor fi multe angajări

de: Ștefan R. Apostol
14 04. 2023

Industria cosmeticelor din România este de ani buni un segment care funcționează bine. Asta a atras multe companii, precum gigantul din SUA care a deschis un centru internațional în România. Citește mai departe și vezi despre cine este vorba.

Estée Lauder, gigantul din SUA care a deschis un centru internațional în România

Unul din marii jucători din piața cosmeticelor, Estée Lauder Companies, și-a consolidat ambiția de a deveni „cea mai avansată companie de frumusețe din lume, bazată pe tehnologie”, prin deschiderea unui nou Centru Global de Tehnologie în București, România.

Conform oficialilor companiei, centrul din București, alături de centrele tehnologice existente ale companiei din Long Island City, New York și Kuala Lumpur, Malaezia, întruchipează „abordarea globală a managementului tehnologic și a inovației”.

Vezi și: Gigantul din Belgia care mai dă o lovitură în România. Tranzacția a fost avizată

Noua locație va permite Estée Lauder să își îmbunătățească experiențele pentru consumatori și rețeaua de înaltă performanță a lanțului de aprovizionare, prin intermediul „capacităților sale în domeniul inteligenței artificiale, accelerării cloud, automatizării inteligente și omnichannel”.

ELC a angajat peste 150 de oameni

Angajările din ultima vreme au menirea să completeze chipa sa de Tehnologia Informației de la înființarea biroului din București în 2021, care a avut ceremonia de deschidere pe 11 aprilie.

„Centrul Global de Tehnologie de la București accelerează eforturile companiei Estée Lauder Companies de a deveni cea mai avansată companie de frumusețe din lume, bazată pe tehnologie.

Digitalul este parte integrantă a industriei de frumusețe în prezent și trebuie să continuăm să câștigăm în acest domeniu. Deschiderea acestui birou permite ELC să furnizeze mai ușor soluții tehnologice pentru afacere și să ofere o valoare mai mare consumatorilor noștri.

Sunt încântat să continui să ne extindem prezența în întreaga lume, să angajăm talente excepționale și să construim experiența de frumusețe de mâine.”, a declarat Michael W Smith, Chief Information Officer la Estée Lauder Companies.

Vezi și: Magazinul care va da lovitura în România. Are toate produsele la 5 lei, deja s-au deschis câteva unităţi

Gigantul american spune că Bucureștiul este al treilea Centru Global de Tehnologie

Bucureștiul este al treilea centru tehnologic global deschis de la lansarea strategiei sale privind centrele tehnologice globale, spune Estée Lauder.

Situată în apropierea centrului vechi al Bucureștiului, clădirea de birouri sustenabilă a primit o certificare excepțională pentru consumul de energie și apă. Clădirea Estée Lauder din Long Island City a fost deschisă în 2018, iar cea din Kuala Lumpur în 2022.

Bucureștiul a fost ales ca a treia locație, a precizat Estée Lauder, datorită poziției României ca lider global, fiind al șaselea oraș în lume în ceea ce privește numărul de specialiști IT certificați.