Gigantul din Germania care a deschis o fabrică în România. Angajările vor curge pe bandă rulantă

Gigantul din Germania care a deschis o fabrică în România. Angajările vor curge pe bandă rulantă
Compania din Germania care a deschis o fabrică în România.

Un gigant din Germania a deschis o fabrică în România. Compania a fost înființată în anul 1990 de Konrad Irlbacher şi Cielo Irlbacher, în apropiere de oraşul bavarez Rosenheim. Aceasta și-a deschis o fabrică de curând chiar la Timișoara, iar acum este a doua afacere imensă de acolo, după Sport Mechanical Workshop. „Cu toţii am creat ceva admirabil împreună, într-un timp foarte scurt despre care nimeni nu a crezut că va fi posibil. Pentru noi e foarte important să deschidem această fabrică la Timişoara, în contextul în care în această industrie subansablurile vin din Asia în Europa”, a declarat Konrad Irlbacher, proprietarul fabricii Corratec.

O firmă germană a deschis o fabrică la Timișoara: angajări pe bandă rulantă

O companie germană înființată în anul 1990 de Konrad Irlbacher şi Cielo Irlbacher aproape de Rosenheim și-a inaugurat fabrica de biciclete de la Timișoara. Aceasta este a doua fabrică de biciclete din orașul de pe Bega, după Sport Mechanical Workshop, deschisă de câțiva afaceriști italieni.

Producătorul Corratec este unul din cei mai mari din Germania și a intrat pe piața noastră cumpărând la Timișoara fosta fabrică de antene Kathrein.

Acesta produce deja în orașul Bega peste 350 de biciclete pe zi, deși ținta este de 1.000-1.200 de biciclete pe zi pentru 2024. Fabrica are acum aproximativ 80 de persoane, dar până la finele anului vor fi peste 200, urmând ca peste doi ani să ajungă la 500 de angajați.

„Cu toţii am creat ceva admirabil împreună, într-un timp foarte scurt despre care nimeni nu a crezut că va fi posibil. Pentru noi e foarte important să deschidem această fabrică la Timişoara, în contextul în care în această industrie subansablurile vin din Asia în Europa.

Suntem fericiţi să fim aici. Timişoara şi România pot fi liantul care conectează Europa de Asia. Există un port în Constanţa, vasele pot ajunge aici din Asia. Noi cumpărăm majoritatea subansamblelor din Taivan”, a declarat Konrad Irlbacher, proprietarul fabricii Corratec.

,,Fabrica a început activitatea în luna ianuarie”

Activitățile de la Timișoara au fost demarate la începutul lui 2022, iar pe data de 6 august a fost făcută inaugurarea oficială în fața oficialităților locale și a invitaților din Germania.

,,Fabrica a început activitatea în luna ianuarie, cu partea de angajare şi pregătire a personalului. A crescut treptat, acum sunt circa 80 de angajaţi. E foarte frumos să vezi că fosta fabrică Karthein, care s-a închis de mulţi ani, a primit o nouă viaţă. E frumos să vezi oamenii care lucrează, creează şi produc valoare.

Industria e foarte frumoasă, interesantă, curată. Deocamdată, asamblăm doar biciclete electrice. În jur de 350-400 pe zi, cu planul ca până la sfârşitul anului să dublăm acest număr. Bicicletele doar se asamblează din piesele care ne vin de la furnizori”, a declarat Loredana Pintea, directorul fabricii Corratec din Timișoara.