Gigantul din Europa care se extinde puternic pe piața din România. Decizia vine la pachet cu multe locuri de muncă

de: Andrei Simion
25 08. 2024

În România se inaugurează o altă fabrică, care va crea și noi locuri de muncă. Investitorii sunt din Suedia și vor aloca o sumă semnificativă pentru acest proiect. Românii vor beneficia de mai multe oportunități de angajare după ce o companie suedeză a anunțat recent planurile sale de a se extinde semnificativ în Europa.

Compania suedeză care va crea noi locuri de muncă în România

Compania suedeză Syntronic, specializată în design tehnologic, intenționează să deschidă un nou sediu în România. Acesta va fi construit în Timișoara și va deservi piața EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa), concentrându-se pe oferirea de servicii de reparații electronice și producție de serie la scară largă.

Syntronic operează la nivel mondial, având sediul central în Suedia. Reprezentanții companiei au declarat că au ales Timișoara datorită infrastructurii de producție avansate și a forței de muncă de înaltă calitate disponibile în această zonă.

La început, fabrica va oferi servicii de reparație, contribuind astfel la prelungirea duratei de viață a produselor electronice.

Următoarea fază pe care o au în vedere suedezii este extinderea către producția de serie în volume mari, ceea ce va permite reducerea costurilor, pe lângă serviciile de reparație pe care le vor oferi.

Gigantul din Europa care se extinde puternic pe piața din România

Ce planuri au suedezii pentru activitatea pe care o vor desfășura în România

În planul companiei, noua entitate, Syntronic Production and Aftermarket Services S.R.L., va include și un centru logistic dedicat gestionării pieselor de schimb. Acest centru va implementa soluții logistice pentru a asigura livrări eficiente și pentru a reduce timpii morți în procesele operaționale.

„Cu noul nostru sediu din România, suntem pregătiți să deservim clienții care caută servicii eficiente și rentabile de producție și reparații electronice în regiunea EMEA”, a declarat Björn Jansson, fondator și CEO al Syntronic Group, într-un comunicat de presă.

Extinderea lor în România subliniază angajamentul de a oferi soluții internaționale, combinând prezența locală cu expertiza globală.

„Extinderea noastră în România reflectă angajamentul nostru de a oferi soluții clientelei noastre internaționale în conformitate cu abordarea noastră prezență locală, expertiză globală.”, a mai adăugat acesta.