Gigantul din Europa care a cumpărat un parc uriaș din România. Se află la granița cu Ungaria

Gigantul din Europa care a cumpărat un parc uriaș din România. Se află la granița cu Ungaria
Gigantul din Europa care a cumpărat un parc uriaș de la noi.

Una din cele mai bogate familii din Belgia a achiziționat Arad Business Park. Un dezvoltator imobiliar uriaș a achiziționat acum unul din cele mai mari parcuri de la noi care are o suprafață totală de aproximativ 42.000 metri pătrați. Tranzacția este consiliată de Colliers. Parcul este situat în partea de centru-nord și are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%. ,,Reprezintă atât o investiție în logistica urbană, cât și o investiție într-o locație strategică într-un important nucleu industrial”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.

Gigatul din Europa care a făcut o investiție uriașă: a cumpărat un parc din România

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP) a achiziționat recent Parcul industrial Arad Business Park. Compania este controlată de una din cele mai bogate familii din Belgia, iar noua achiziție de care se bucură are o suprafață totală de 42.000 de metri pătrați.

Mai exact, este vorba despre un activ preluat de la Alpha Bank, arată profit.ro. Tranzația este consiliată în prezent de Colliers. Parcul este situat în partea de centru-nord a orașului și are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, urmând ca după tranzacție să fie operat de WDP România.

Colliers administrează Arad Business Park încă din 2014 și are ca obiect de activitate administrarea zilnică a chiriașilor, prelungiri, reînnoiri și noi contracte de închiriere, managementul operațional al subcontractanților, gestionarea oricăror terți, precum și a bugetelor OPEX și CAPEX și alte aspecte de management.

,,O investiție în logistica urbană”

Directorul Investment Services la Colliers Romania & CEE susține că achiziționarea parcului de către WDP reprezintă o investiție în logistica urbană, dar și o investiție într-o locație strategică în cadrul unui nucleu industrial de la granița cu Ungaria, conectat cu vestul prin autostrada A1.

,,Achiziționarea Arad Business Park de către WDP reprezintă atât o investiție în logistica urbană, cât și o investiție într-o locație strategică într-un important nucleu industrial, la granița cu Ungaria și conectat cu vestul prin autostrada A1”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.

„Piața de investiții primește un nou vot de încredere”

România este a 3-a cea mai mare piață industrială și logistică din CCE-15. Mai exact, țara noastră dispune de 5.6 milioane de metri pătrați de spații de depozitare moderne, conform informațiilor din 2021.

„Piața de investiții primește un nou vot de încredere din partea unuia dintre cei mai activi jucători din sectorul logistic”, spune Anca Merdescu, Associate Director Investment & Debt Advisory al Colliers România.

WDP a investit nu mai puțin de 37 de milioane de euro în noi achiziții (terenuri noi sau spații deja existente) încă din prima jumătate a anului curent.