Gigantul care extinde fabrica din România. Angajările vor curge pe bandă rulantă

Gigantul care extinde fabrica din România. Angajările vor curge pe bandă rulantă
Gigantul care extinde fabrica din România.

Unul dintre cei mai mari lideri ai industriei de tehnologie pentru automobile se pregătește să-și extindă facilitățile de producție din Sibiu, în urma unei investiții noi. Aceasta va fi dedicată producției de sisteme pentru conducerea autonomă. Despre ce companie este vorba.

Ce companie mare din România se extinde în Sibiu

Continental, una dintre cele mai cunoscute firme producătoare de componente pentru mașini, își extinde fabrica din Sibiu. Acesta va include un nou modul de producție, pe o suprafață de 15.000 de metri, zonă de logistică, birouri, infrastructură IT plus cantină și grădiniță.

Totul va fi construit în cadrul fabricii ce funcționează în Zona Industrială Vest a orașului. Modulul 7 al uzinei Continental va genera și noi locuri de muncă, iar lucrările sunt planificate să înceapă în 2023, scriu cei de la profit.ro.

Noul modul se va axa pe producția unor sisteme de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru partenerii din industria auto de la nivel global.

Angajații Continental Sibiu vor fi mulțumiți să afle că firma a demarat proiectul de extinderea grădiniței și a creșei destinate copiilor salariaților. Costurile de funcționare sunt subvenționate parțial de companie.

Beneficiile de care se vor bucura angajații Continental Sibiu

Mai mult de atât, grădinița urmează să crească la peste 1000 de metri pătrați, va avea 8 clase, loc de joacă exterior, cabinet medical și alte dependințe, destul de spațios pentru 160 de copii. Prin intermediul acestui demers, liderii companiei speră ca angajările să curgă pe bandă rulantă.

Continental urmărește o creștere a producției și a numărului de angajați în perioada următoare, „în același ritm ca și în anii precedenți”, ca urmare a faptului că activitatea companiei este „într-o continuă dezvoltare”.

În anul 2021, cifra de afaceri de la Continental se ridica până la 33,8 miliarde de euro, având peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe.

În România, societatea are activități pe toate cele trei domenii de activitate ale companiei, cu șase unități de producție și patru centre de inginerie, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București.

La finalul anului trecut, Continental România avea peste 17.500 de angajați, o treime fiind reprezentată de ingineri și informaticieni. Investițiile din România se ridică la circa 2 miliarde de euro, notează sursa citată.

Citește și Ce este interzis să faci după ce montezi instalația GPL pe mașină. Mare atenție, șoferi