Gigantul care a intrat în România. Vor fi angajări multe, vânzări de miliarde de dolari doar în 2021

Gigantul care a intrat în România. Vor fi angajări multe, vânzări de miliarde de dolari doar în 2021
Noi locuri de munca in Romania

Vești excelente pentru românii care au rămas fără locuri de muncă sau vor să facă o schimbare profesională. Un gigant tocmai a intrat pe piața românească. Este unul dintre cei mai mari patru traderi de materii prime agricole din lume! Decizia să vină în țara noastră va crea foarte multe joburi și oamenii nu mai trebuie să plece în străinătate, în căutarea unui trai mai bun.

Ce mare companie a venit în România

Este vorba despre grupul francez Louis Dreyfus, unul dintre cei mai mari patru traderi de materii prime agricole din lume, dar implicat în multe alte industrii. Compania are o istorie de 171 de ani și tocmai a intrat direct pe piața din România, potrivit Profit.ro.

Cine este LDC

Până acum, LDC mai fusese prezentă în România indirect, prin parteneriate comerciale cu businessuri locale, achiziționând cereale românești și vânzându-le în alte țări. Considerată una dintre cele mai mari afaceri de familie din lume, Louis Dreyfus Company a fost înființată în 1851, în Alsacia (Franța), de către Léopold Louis-Dreyfus, fiind condusă de la o generație la alta.

Vezi și Gigantul care extinde fabrica din România. Angajările vor curge pe bandă rulantă

Totuși, în 2021, grupul francez a trecut în proprietatea fondului de investiții din Abu Dhabi ADQ. Margarita Louis-Dreyfus (acționar majoritar) a vândut 45% din acțiuni, tranzacția estimându-se la 457 de milioane de dolari. Restul de 55% din acțiuni se află la mai mulți membri ai familiei Dreyfus.

Oportunități de angajare pentru români

Pe lângă comerțul cu materii prime agricole, LDC se ocupă de operațiuni în procesarea alimentelor, transportul internațional, producția de textile, de mâncare pentru animale, de produse cosmetice și farmaceutice, telecomunicații, bioenergie imobiliare și finanțe. Totodată, Louis Dreyfus deține și un fond de investiții, cu un portofoliu format din companii precum Benson Hill, Food Works, AquaSpark, Gathered Foods și Comet Bio.

Pilon cheie în comerțul mondial

Alături de Archer Daniels Midland, Bunge și Cargill, gigantul francez reprezintă una dintre cele mai mari patru companii care domină comerțul mondial de mărfuri agricole. Acesta se axează pe comerțul cu bumbac, cafea, semințe oleaginoase, orez și zahăr. Se spune că este cel mai mare comerciant de bumbac și orez din lume și al doilea cel mai mare jucător de pe piața mondială a zahărului.

Activă în peste 100 de țări din șase regiuni ale lumii, Louis Dreyfus Company are sediul central în Rotterdam (Olanda), în timă ce compania-mamă se află la World Trade Center (Amsterdam). La nivel global, LDC are aproximativ 19.000 de angajați. Anul trecut, vânzările nete ale grupului s-au ridicat la 49,6 miliarde de dolari, în creștere cu 47,7% față de 2020! Iar activele sale au ajuns la suma uriașă de 23,6 miliarde de dolari.