Gică Hagi, șocat de moartea lui Diego Maradona. Ce mesaj a postat imediat ce a aflat

Gheorghe Hagi nu l-a mai înfruntat pe Maradona și la World Cup 1994. Argentinianul a fost suspendat pentru consum de cocaină chiar înaintea duelului cu România

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani. Fostul mare fotbalist sud-american a suferit un stop cardiac în timp ce se afla la locuința sa din orașul Tigre. Informația a fost oferită de jurnaliștii de la Ole și Clarin. În urmă cu doar două săptămâni, Diego Maradona a fost operat la cap. Medicii îi descoperiseră un hematom subdural, după ce inițial fusese internat pentru o posibilă depresie. Fusese operat de urgență și externat după câteva zile.

Moartea lui Diego Maradona, considerat cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, l-a șocat pe Gheorghe Hagi. „Regele” fotbalului românesc, pe care întreaga lume îl cunoaște drept „Maradona din Carpați”, a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook. La doar câteva minute după ce a fost anunțat decesul lui Maradona.

„Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona!”, a fost mesajul postat de Gheorghe Hagi.

Diego Maradona a înfruntat România lui Hagi la World Cup 1990. A fost 1-1, cu gol marcat de Balint pentru „tricolori”

Diego Maradona și Gheorghe Hagi au fost față în față la Campionatul Mondial din 1990, din Italia. La acel moment, argentinianul era deja considerat de mulți ani cel mai bun fotbalist din lume. Iar Gheorghe Hagi terminase sezonul în tricoul Stelei și se pregătea pentru transferul la Real Madrid, care avea să vină doar câteva zile mai târziu. A fost 1-1 în acel meci dintre România și Argentina. Cu Maradona marcat excelent de un alt stelist, Iosif Rotariu. Balint a marcat golul „tricolorilor”.

Diego Maradona este considerat printre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. Chiar cel mai bun, așa cum consideră majoritatea specialiștilor. A câștigat Cupa Mondială în 1986, cu Argentina, competiție la care a avut prestații absolut senzaționale. Diego Maradona a debutat pentru Argentinos Juniors, de unde avea să fie achiziționat de Boca Juniors.

În 1982, FC Barcelona plătea opt milioane de dolari, un record pentru acea vreme, pentru a-l cumpăra de la Boca. După doi ani în care nu a convins la catalani, era cumpărat de Napoli. Cu șapte milioane de dolari. Iar la clubul italian a scris istorie.

„Nu avem primar, case, școli, autobuze, locuri de muncă și salubritate, dar nimic din toate acestea nu contează, pentru că îl avem Maradona!”

A mai jucat apoi la Sevilla, la Newell’s Old Boys și la Boca Juniors, din nou, înainte de retragere, în 1997. A fost de două ori suspendat pentru consum de cocaină. În 1991, când juca la Napoli, testat pozitiv pentru consum de cocaină.  A revenit în 1992, pentru ca apoi să fie suspendat din același motiv și în 1994. În timpul Campionatului Mondial din SUA, chiar înaintea partidei pe care Argentina urma să o dispute cu România, în optimile de finală. Maradona nu a mai jucat în acel meci, iar „tricolorii” s-au impus cu 3-2.

„Aveam 24 de ani când am consumat droguri prima oară. La Barcelona. A fost greşeala cea mai mare din viaţa mea”, declara Diego Maradona.

Palmaresul lui Diego Maradona

  • Campionatul Mondial cu Argentina (1986)
  • Cupa Spaniei cu Barcelona (1983)
  • Supercupa Spaniei cu Barcelona (1984)
  • Serie A cu Napoli (1987, 1990)
  • Cupa Italiei cu Napoli (1987)
  • Supercupa Italiei cu Napoli (1991)
  • Cupa UEFA cu Napoli (1987)
  • Campionatul Mondial U20 cu Argentina (1979)
  • Campionatul Argentinei cu Boca Juniors (1981)
  • Cel mai bun marcator din Serie A (1988, 15 goluri)

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI