Gheorghe Hagi și-a făcut planul „de retragere” de la Farul. „Ceva trebuie să se întâmple”. De ce nu mai vrea să fie acționar principal

de: Sorin Barbu
07 08. 2023

Gheorghe Hagi nu mai vrea să fie acționar principal la Farul Constanța și caută un investitor puternic. Fostul internațional își dorește să rămână antrenor și cu un pachet mic „din club”. Până acum a negociat cu Dan Șucu și cu frații Pavăl, dar discuțiile nu au adus niciun rezultat. Una dintre probleme a reprezentat-o faptul că „Regele” voia să păstreze controlul asupra tuturor deciziilor.

Gheorghe Hagi nu mai vrea să fie acționar principal la clubul Farul

Gheorghe Hagi simte că această calitate, de acționar majoritar la Farul, a devenit o căciulă mult prea mare, în condițiile în care a văzut că planul de a ajunge în grupele Champions League a eșuat și anul acesta. Fostul internațional este gata să vândă pachetul majoritar unui investitor puternic.

Până acum a discutat cu Dan Șucu, patronul Mobexpert care a ajuns până la urmă la clubul Rapid, dar și cu frații Pavăl, oamenii care au construit imperiul Dedeman. Ambele discuții nu au adus un rezultat favorabil pentru Gheorghe Hagi, dar nu a renunțat la acest plan

„Farul e echipa Constanței, a Dobrogei. Eu dețin niște acțiuni, dar nu e echipa mea. Eu antrenez un lucru care nu îmi place în momentul de față. Nu îmi place pentru că sunt și acționar și manager tehnic. Acest lucru nu îmi convine. Punct.

Nu îmi doresc să se mai meargă mult timp în acest fel. Nu știu ce va fi, dar în viitorul apropiat ceva trebuie să se întâmple. Nu vorbim de meseria mea de manager, iubesc ceea ce fac. Eu am identitate, muncesc, fac fotbal de când m-am născut”, a declarat Gheorghe Hagi, într-o intervenție la Fanatik.

Gheorghe Hagi: „Eu vreau să fiu doar antrenor, doar manager”

Gheorghe Hagi și-a făcut și calculele și a dezvăluit cu ce pachet de acțiuni vrea să rămână la Farul Constanța.

„Mă identific cu partea asta, cu meseria mea, dar nu mă identific cu partea cealaltă. Am spus asta dintotdeauna. Că s-a întâmplat și s-a ajuns la acest lucru, da, dar clar că pe viitor acolo trebuie să schimbăm lucrurile. Eu vreau să fiu doar antrenor, doar manager, să-mi fac meseria mea.

Vreau să rămân în acționariat cu 10%. Nu mi-a plăcut niciodată partea asta, să fiu președinte, vicepreședinte, să comand partea administrativă. Mie mi-a plăcut partea tehnică și vreau să rămân pe partea tehnică”, a mai spus Hagi.

Farul Constanța a fost eliminată de Sheriff Tiraspol din preliminariile Champions League și s-a calificat în turul trei preliminar din UEFA Conference League, după o „dublă” cu Urartu.