Gheorghe Hagi, ironizat de fiul unui fost coleg de Steaua. „Fotbalul românesc este un film, o minciună”

de: Sorin Barbu
10 02. 2023

Alin Stoica dă de pământ cu fotbalul românesc. Din nou! Fiul fostului mijlocaș de la Steaua a acordat un interviu în care i-a criticat pe jucătorii noștri și a spus că nu au valoare. L-a luat peste picior și pe Gheorghe Hagi și l-a întrebat de ce tinerii pe care îi promovează nu joacă la echipe din străinătate.

Alin Stoica atacă din nou fotbalul românesc. „Nu joacă unul în Champions League”

Alin Stoica a fost tot timpul un personaj foarte critic la adresa fotbalul românesc. Are 13 meciuri în echipa noastră națională, dar a spus că marele lui regret este că a refuzat reprezentativa Belgiei. Alin este fiul fostului mijlocaș stelist Tudorel Stoica și cea mai bună perioadă a lui, ca fotbalist, au fost anii în care a jucat la Anderlecht. A fost titular în formația din Belgia chiar și în multe meciuri din Champions League.

„Degeaba jucăm 30 de ani și avem zero trofee, e vorba de calitate, nu de cantitate, asta e părerea mea. Dacă am crescut de mic cu Liga Campionilor în casă, la Steaua București eram obligat să câștig trofee. Așa rămâi în istorie, cum rămâi? Jucând 30 de ani și necâștigând nimic?

E diferență între marii fotbaliști și marii campioni. De prin anii 2000, au plecat românii afară și nu joacă unul în Champions League. Joacă în ligile inferioare din campionate puternice. Se dovedește că fotbalul românesc, din păcate, nu există. Deci ei au retrogradat în Liga Națiunilor și au zis că nu e nicio problemă, Edi Iordănescu și cine a mai zis. Îți dai seama ce mentalitate?

Dacă vrei să câștigi, trebuie să te doară că pierzi, să nu vrei să pierzi, în primul rând. Vedem și noi, toți vor în ligile inferioare, e treaba lor”, a declarat Alin Stoica.

Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, în vizorul fiului lui Tudorel Stoica, fost căpitan la Steaua

Fiul lui Tudorel Stoica l-a ironizat și pe Gheorghe Hagi. L-a întrebat pe antrenorul formației Farul de ce jucătorii tineri formați de el nu joacă la formații din străinătate.

„De prin anii 2000 s-a cam terminat cu fotbalul românesc, Nicușor Stanciu e ultimul care a mai jucat în UCL. Restul joacă doar să joace din punctul meu de vedere. Să-l întrebați pe Hagi de ce nu reușesc fotbaliștii români, el promovează talente. El dă fotbaliștii afară (n.r. – îi transferă) și după toți se întorc.

Tudor Băluță… Văd că Gică Popescu spunea că e mai bun ca el. Și unde e Băluță? Fotbalul românesc e un film, o minciună, săracii trăiesc în ce vor ei, în ce gândesc ei. Din păcate, nu joacă unul pe afară în campionate puternice”, a spus fiul lui Tudorel Stoica la Sport Total FM.

Alin Stoica a crescut la juniorii formației Steaua, dar nu a jucat decât un meci la echipa mare. În anul 1996 a semnat cu Anderlecht, formație pentru care a evoluat șase ani, iar în anul 2001 a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Belgia. În anul 2002 a plecat la rivala Club Brugge, unde a rămas doar doi ani. Apoi a mai jucat la Siena, FC Național, Poli Timișoara, Gent, Mouscron, FC Brașov, Vojvodina, ASU Poli, Standaard Wetteren și Chiajna, iar în anul 2015 a decis să se retragă.