Gheorghe Hagi, contestat de un fost coleg din echipa națională. „La Real Madrid și Barcelona nu a jucat, ci doar a făcut parte din lot”

de: Sorin Barbu
14 02. 2023

Gheorghe Hagi este contestat puternic de Dănuț Lupu. Fostul său coleg i-a amintit că nu a jucat prea mult nici la Real Madrid, nici la FC Barcelona și că singurele momente în care a triumfat au fost la echipa națională și la Galatasaray. Între cei doi nu a existat niciodată o relație grozavă, iar Lupu a fost foarte supărat în momentul în care Hagi s-a certat cu Mircea Lucescu.

Dănuț Lupu, atac cu talpa la Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi și Dănuț Lupu au fost ani mulți colegi la echipa națională și la Brescia. Relații dintre cei nu au fost niciodată grozave. Fostul dinamovist i-a reproșat că „făcea cărțile” la prima reprezentativă și că de multe ori a fost trecut pe bancă din cauza presiunilor fostului căpitan al echipei. Nu a fost singurul „măr al discordiei”.

Lupu a fost foarte nemulțumit în momentul în care Hagi s-a războit cu Mircea Lucescu, antrenorul care i-a oferit șansa debutului la echipa națională, dar care l-a și ajutat într-o perioadă dificilă, când nu juca la Real Madrid și l-a transferat în Italia la formația Brescia.

„Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e ‘Rege”. Da! (n.r – Dobrin a fost ‘Rege’). Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta.

Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r – Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională”, a declarat Dănuț Lupu la Fanatik.

La ce echipe a jucat în străinătate Gheorghe Hagi

Hagi, la Real Madrid (1990-1992): 84 de meciuri, 20 de goluri, o pasă decisivă. A câștigat Supercupa Spaniei.

Hagi, la Brescia (1994-1996): 66 de meciuri, 16 goluri, două pase decisive. Primul sezon în Serie A, al doilea în Serie B. După ce a promovat, a plecat la Galatasaray.

Hagi, la Galatasaray (1996-2001): 192 de meciuri, 71 de goluri, 63 de pase decisive. A câștigat Cupa UEFA, Supercupa Europei, 4 titluri naționale, două Cupe ale Turciei și două Supercupe ale Turciei.

Gheorghe Hagi a fost căpitanul și liderul „Generației de Aur” și a jucat la trei Campionate Mondiale și trei Europene.