Gheorghe Hagi, acuzat că a dictat selecția la echipa națională, în perioada în care era fotbalist. „Este un regret foarte mare”

de: Sorin Barbu
21 02. 2023

Acuzații grave la adresa lui Gheorghe Hagi. Dănuț Lupu este convins că fostul lui coleg de la Brescia avea o putere foarte mare asupra selecționerului și că din cauza lui nu a jucat mai multe meciuri la echipa națională a României.

Gheorghe Hagi, acuzat de Dănuț Lupu că făcea „cărțile” la echipa națională a României

Gheorghe Hagi a fost atacat de mai multe ori în ultimele zile. Dănuț Lupu a pus sub semnul întrebării cei patru ani pe care fostul său coleg de la echipa națională și de la Brescia i-a jucat în Spania și i-a transmis că la Real Madrid și FC Barcelona a fost doar un „jucător de lot”. După ce Gică Popescu, Florin Prunea și Miodrag Belodedici l-au apărat pe Hagi, Dănuț Lupu și-a continua ofensiva și i-a reproșat că i-a blocat drumul la echipa națională.

„Eu nu am făcut niciodată un lucru în care să nu joc cu Hagi. Să înţeleg că el a făcut-o de nu am mai fost chemat la echipa naţională? E un regret foarte mare, că am doar 14 selecţii la echipa naţională. De ce nu eram chemat? Normal că e vorba şi de Hagi. Eu, până acum 3 ani, am avut răutăţi faţă de el”, a declarat Dănuț Lupu.

Fostul jucător de la Dinamo susține că Hagi nu a vrut să facă echipă cu el nici în meciuri demonstrative, după ce și-au terminat carierele de jucători.

„Până la urmă, îţi dau un exemplu. Acum 10 ani, mai jucam şi eu şi el (n.r.- meciuri demonstrative). Primul lucru pe care îl întreba era „Lupu vine?”. Ne lăsasem de fotbal. Care era problema lui? Dacă veneam eu, nu venea el. Am îmbătrânit şi nu mă mai interesează.

A fugit mereu de dueluri, până şi verbale. Eu nu am putut să îl înţeleg. Nu am vrut să mă impun în faţa lui sau a celorlalţi. Ştim foarte bine că acele convocări la echipa naţională tot el le făcea, cu încă doi-trei. Fără să ştirbesc autoritatea lui nea Puiu, la antrenamente, tot ce voiau ei făceau”, a mai spus fostul internațional, în cadrul podcastului „Tare de tot”.

Gheorghe Hagi a răspuns elegant acestor atacuri și a postat, pe rețelele sociale, un clip de la un meci în care a reușit trei goluri în tricoul lui Real Madrid.

Dănuţ Lupu a câștigat trei titluri cu Dinamo, Panathinaikos şi Rapid. În cele 14 meciuri în prima reprezentativă nu a marcat niciun gol, dar a fost unul dintre cei patru jucători care au transformat o lovitură de la 11 metri în duelul cu Irlanda, de la Campionatul Mondial de Fotbal. România a pierdut acel meci și a fost eliminată din faza „optimilor”.