15 dec. 2019 | 16:07

UPDATE Gheorghe Dincă, dus din nou în celulă. Ce diagnostic i-au pus medicii de la Spitalul Penitenciar Jilava

Știri generale
UPDATE Gheorghe Dincă, dus din nou în celulă. Ce diagnostic i-au pus medicii de la Spitalul Penitenciar Jilava
Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal. Foto: INquam Photos / Bogdan Danescu

Cazul Carcal este cu siguranță unul din cele care au zguduit o țară întreagă în a doua jumătate a anului 2019. Luiza Melencu, 19 ani, a dispărut în data de 14 aprilie, iar cazul său s-a legat de cel al Alexandrei Măceșanu, fată dispărută pe 24 iulie, reclamând la o zi distanță că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. Cazul a devenit cu atât mai cutremurător atunci când s-a aflat că Gheoerghe Dincă, presupusul criminal nu a acționat singur, ci a mai avut un complice. Acesta este vecinul, dar și bunul său prieten, totodată, Ștefan Risipiceanu.

UPDATE 2: Gheorghe Dincă a fost dus din nou în celula sa, după ce în această dimineață a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava. Medicii spun că suferă de o depresie ușoară, dar și de diabet. Acesta va fi ținut în continuare sub control, dar va fi expus și unor noi investigații de natură psihiatrică.

UPDATE: În dimineața zilei de 15 decembrie 2019, Gheorghe Dincă a fost internat de urgență la Spitalul Penitenciar Jilava, potrivit Antena 3. Recomandarea de internare a venit din partea psihologilor, care au remarcat că starea psihică a criminalului de la Caracal s-a înrăutățit în ultimele săptămâni. Vă reamintim că deținutul este supus frecvent la interogatorii pentru a mărturisi ce s-a întâmplat cu victimele sale, asta și pentru că el s-a contrazis de mai multe ori pe parcursul anchetei.

Dar Gheorghe Dincă a fost de la început și încă este principalul suspect în cazul dispariției celor două eleve din Caracal. S-au scurs șapte luni de la dispariția Luizei Melencu, iar anchetatorii se pare că se apropie cumva de o finalitate a cazului.

Cine este Gheorghe Dincă, supranumit „Monstrul din Caracal”?

Cel numit de toată mass media drept „Monstrul din Caracal”, are, cu siguranță, un profil aparte de criminal. Gheroghe Dincă „s-a jucat” în fața anchetatorilor, iar vreme de 60 de ore de audieri (n.red. ultima audiere de zilele trecute și cea mai lungă totodată), i-a pus în tensiune pe anchetatori.

Polițiștii și psihologii au stat zeci de ore la discuții cu el și au scos de la el momentele când acesta a încercat să se izoleze, dar și cele când a început să acumuleze agresivitate și să comporte în consecință. În ciuda aparențelor, Dincă este descris ca un om fricos și nesigur, care s-a folosit de victimele sale pentru a evada dintr-o lume pe care nu o pricepea și care nu-l accepta, potrivit Digi24.

În aparență Dincă este un om simplu, cu un limbaj mai mult decât rudimentar, dar totuși capabil să închege lucruri, să ascundă, să mintă. Fostul mecaninc în vârstă de 66 de ani este un bărbat imprevizibil, care a crezut că poate să-i înșele pe anchetatori.

Viața de familie a lui Dincă și relația cu părinții

Gheorghe Dincă provine inevitabil dintr-o familie violentă, aspect ce explică comportamentul său în consecința căruia a acționat în cazul Luizei Melencu. Analiza psihologilor arată cum a ajuns Dincă un criminal cu sânge rece.

Luiza Melencu, fata dispărută din Caracal.

Luiza Melencu, fata dispărută din Caracal.

Gheorghe Dincă povestește că tatăl lui, văduv, de profesie măcelar, era un părinte autoritar, câteodată chiar violent. A și fost încarcerat de mai multe ori pentru comerț ilegal cu carne.

Tot din familie a învățat că femeia trebuia să fie supusă bărbatului – asta după ce a văzut cum se raporta tatăl lui la mama sa, potrivit aceleiași surse.

În școala gimnazială a rămas repetent. Apoi, în anul 1974 începe armata. Se remarcă printr-un episod negativ: își bate un camarad, care era chiar fiul ministrului Apărării.

Violența naște violență

În 1997, tatăl lui Gheorghe Dincă se sinuciden, o veste care vine ca un șoc pentru fiul său, cu atât mai mult cu cât recurge la acest gest chiar în actuala casă din Caracal în care Dincă a locuit cu familia sa. Și nașul lui își pune capăt zilelor în același fel. Gheroghe Dincă, angajat atunci al Spitalului Militar era cunoscut drept un om muncitor, care se ține de treabă.

Decis să își facă un al rost în viață, acesta își deschide propriul atelier auto, însă businessul nu părea să iasă pe profit, așa că decide să părăsească țara. El merge în Italia, unde comportamentul agresiv la urmărit inevitabil: Dincă bate un albanez, fapt pentru care este readus în țară.

Reajuns în țară, Dincă a trecut prin momente de izolare, care s-au soldat chiar cu cinci internări pentru depresie. Din propria izolare pe care și-a creat-o, a apărut ulterior și dorința sexuală puternic față de minori.

Grotescul situației din cazul Caracal. Un criminal cere bani presei în schimbul unor declarații

Cazul din Caracal se apropie deja de un scenariu mai mult decât absurd. Bărbatul care a recunoscut că a abuzat-o pe Luiza Melencu, adolescenta din Caracal pe care a transportat-o cu mașina la ocazie în primăvara trecută vrea să își spună acum povestea în întregime în fața lumii, însă nu oricum. Mecanicul auto în vârstă de 66 de ani, lansează, prin avocatul său, Claudiu Lascoschi o invitație către televiziunile și publicațiile din România care ar fi dispuse să discute cu el, în schimbul unei sume de mii de euro.

Dintr-un om care trăia în izolare, Dincă a ajuns acum să încerce să ”mituiască” presa, dar și să-i ducă de nas pe acnhetatori, oferindu-le des piste false prin prisma faptului că de multe oric, bprbatul și-a schimbat declarațiile.

„Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența”, a mărturisit Dorin Dumitran, psihologul criminalist care i-a făcut profilul.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro