Gestul care îți aduce amendă de 7.500 de lei de Revelion. Ce nu au voie românii să facă peste 27 de zile

Gestul care îți aduce amendă de 7.500 de lei de Revelion. Ce nu au voie românii să facă peste 27 de zile
Se lasa cu amenzi de pana la 75.000 de lei

Mulți români ar putea să primească o amendă usturătoare, dacă fac acest gest de Revelion. Este ceva ce se practica și în anii trecuți, de către foarte mulți români. Ei bine, această greșeală poate fi acum sancționată cu amendă de până la 7.500 de lei. Legea este foarte clară, iar cei care greșesc sunt buni de plată, chiar în noaptea dintre ani. În unele cazuri, această faptă poate fi pedepsită și cu închisoarea de la trei luni la un an.

Mare atenție în noaptea de Revelion!

Conform legislației în vigoare, în noaptea de Revelion și cu nicio altă ocazie, persoanele fizice nu pot deține și să folosească articole pirotehnice.

Cei care vor să le folosească trebuie să facă dovadă că sunt artificieri sau pirotehnicieni autorizați sau că reprezintă o persoană juridică înregistrată și autorizată legal.

Legea nr. 126 din 27 decembrie 1995 privind regimul materiilor explozive, spune că doar cei cu vârsta de peste 16 ani pot deține și folosi articole pirotehnice din categoriile 1 și p1.

Cei care nu respectă aceste reguli se pot alege cu amendă de până la 7.500 de lei, iar în cazul persoanelor juridice, limitele minime și maxime ale sancțiunilor cresc cu 100%.

Ce spune legea

Anumite greșeli de Revelion pot fi pedepsite și cu închisoare de la trei luni la un an. Printre acestea se numără efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, comercializarea materialelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către minori, dar și vânzarea către publicul larg a materialelor pirotehnice făcute special pentru pirotehnicieni.

Legea spune că folosirea lor este interzisă în intervalul orar 24:00-6:00, cu excepția perioadelor autoritzate, dar și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale.

Folosirea unor astfel de materiale este interzisă la o distanță mai mică de 50 de metri față de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 de metri de cele cu epste patru niveluri.

Ele nu pot fi folosite la o distanță mai mică de 500 de metri față de instalațiile electrice de înaltă tensiune, instalații de gaze ori locuri de depozitare a combustibililor lichizi sau solizi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI