Gest emoționant al șoferilor de TIR din România. Cum s-au mobilizat pentru a salva viața unui copil

de: Rosu Ioana
20 12. 2021

În preajma sărbătorilor de iarnă, comunitatea tiriștilor din România s-a mobilizat exemplar pentru salvarea lui Tudor, un băiețel cu probleme grave la inimă. Micuțul mai are nevoie de suma de 5.500 de euro pentru a învinge moartea, iar la înfăptuirea acestui miracol poate contribui oricine. În ciuda injuriilor aduse șoferilor de TIR din țara noastră, acești oameni cu suflet mare au arătat că pot face minuni atunci când își unesc forțele. Un mesaj extrem de emoționant a fost transmis, cu puțin timp în urmă, chiar de către inițiatorul acestei acțiuni caritabile.

Sute de șoferi de TIR și-au unit forțele pentru un act nobil

Un tirist supărat de eticheta șoferilor de TIR, câștigată pe nedrept de-a lungul timpului, a transmis un mesaj pe Facebook în care își roagă colegii și restul prietenilor din mediul virtual să participe la înfăptuirea unei minuni pentru fiul unui coleg. Este vorba despre Tudor, un băiețel cu grave probleme de sănătate la inimă, a cărei viață depinde de o operație care poate fi efectuată în Turcia, în valoare de 23.500 euro.

Potrivit acestuia, timpul în care viața micuțului poate fi salvată este scurt, de trei luni de zile, însă acesta are toate speranțele cu privire la câștigarea acestei bătălii împotriva morții. Pentru ca acest lucru să se întâmple, sute de tiriști au pus mână de la mână pentru a strânge suma de 18.000 euro, atât de necesară în această luptă.

Astfel, Ilie Matei, autointitulat pe pagina sa de Facebook și ”Omul Șoseselor” a mulțumit din suflet persoanelor care s-au alăturat cu tot ce au putut acestei cauze și le cere scuze acelora pe care i-a etichetat în mod greșit și superficial.

„Viața unui micuț este pentru mulți un clișeu”

„Un tirist a făcut un accident, un tirist a rupt un gard, un tirist a scuipat vameșii, un altul nu a respectat legislația….asta citim în presă tot anul, cum suntem demonizați toți cei de pe șosele din dorința de a se face rating!!

Niște tiriști, câteva sute, s-au organizat și din puținul lor, sunt aproape de a salva viata unui micuț pe nume Tudor….despre asta nu cred că va scrie nimeni, că nu e de interes.
Nu vor scrie ei și nici colegii vizibili în online, pentru că superficialitatea și maimuțăreala au prioritate, viața unui micuț se pare că pentru mulți e doar un clișeu, cel puțin așa mi s-a transmis.

Ei bine, tiriștii aia care va încurcă în trafic, care va dau bătăi de cap și care sunt subiect doar de scandal al unor accidente, sunt aproape de a produce un miracol pentru Tudor, copilul unuia dintre ai lor.

Avem până în acest moment strânși aproximativ 18.000 euro, din totalul de 23.500 cât ar costa operația la inima la o clinică din Turcia a micuțului nostru. Spun al nostru, pentru că fiecare dintre noi, cei care au participat, s-au pus în locul acelor părinți care acum o săptămână nu aveau nici o speranța că în cele 3 luni rămase din viață, îl mai pot salva.

Supriza mea a fost și rămâne, implicarea domnului Alex Păun, administratorul firmei Blue River, cel care a făcut o donație consistentă în cazul juniorului. Spun surpriză, pentru că în trecut l-am bălăcarit aici pe om, după o frază pe care cred și sper că ne-o asumăm bărbătește fiecare dintre noi.Îi mulțumesc pentru că nu a rămas indiferent și vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți pe cale de a salva o viață”, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.

„Sunteți oameni și asta se vede în faptele voastre”

În continuare, bărbatul s-a arătat recunoscător pentru tot ceea ce colegii săi au reușit să construiască în doar nouă zile, exprimându-și speranța că într-un viitor foarte apropiat se va aduna suma completă, necesară pentru salvarea vieții lui Tudor.

„Dragilor, suntem aproape de a realiza ceea ce am început acum 9 zile…..să dăm șansă unui copil al unuia de-al nostru de pe șosele, să trăiască o viață normală. Luna viitoare poate fi operat în Turcia, asta prin implicarea unei persoane ce îmi urmărește pagină și care dorește să rămână anonimă. Deja se fac demersurile necesare și sper că împreună să atingem suma de 23.500 euro necesară operației.Ne despart vreo 5500 e de acea suma.

Vă mulțumesc în numele părinților, pentru speranța pe care le-ați dat-o ! Sunteți oameni…și asta se vede în faptele voastre, nu în ideile preconcepute despre tiriști ale unora ce se vor cu ștaif. Dacă doriți să ajutați pe Tudor, finul nostru al celor de pe șosele, puteți dona în conturile afișate în foto, conturile fiind pe numele tatălui, Alexandru Radu, banca Transilvania, filiala Român.

Tiriștii, vor reuși și de dată asta! Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți !”, a transmis Ilie Matei.

Astfel, orice persoană care dorește să se alăture acestei fapte bune în preajma sărbătorilor de iarnă, poate dona puțin din puținul lui pentru salvarea unui îngeraș nevinovat. Vezi mai multe detalii în galeria foto.