Germania și Franța au dat vestea cea mare. Anunț uriaș: România este vizată

Germania și Franța au dat vestea cea mare

Franța și Germania au pledat luni pentru un acord rapid al liderilor Uniunii Europene privind mărirea și detaliile de plată a unui fond comun de susținere a redresării statelor membre afectate de pandemia de COVID-19. România ar urma să primească aproximativ 33 de miliarde de euro. „ Trebuie apăsată pedala pentru un viitor verde.”

Germania și Franța, plan adoptat în Uniunea Europeană. Anunț uriaș: România este vizată

După discuţii la Berlin, ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, şi omologul său francez, Bruno Le Maire, s-au declarat încrezători în acordul cu privire la Fondul european de redresare care ar putea fi încheiat curând, în mod ideal, la un summit al UE luna viitoare.

„Este timpul să ne hotărâm, avem totul pe masă pentru a ne sprijini economiile şi cu cât mai repede cu atât mai bine. A avea economii puternice pe piaţa unică este desigur un avantaj pentru toţi membrii UE”, a spus Le Maire.

Germania și Franța au dat vestea cea mare. Anunț uriaș: România este vizată
Deputații, apel pentru crearea Fondului European de Solidaritate pentru Coronavirus

Le Maire a declarat că Germania și Franța au fost de acord că Fondul european de redresare ar trebui să plătească fondurile propuse, de cel puțin 500 de miliarde de euro, din 2020 până în anul 2022, și nu până în 2024, după cum sugerează unele state membre.

Aproape 140 de țări sunt implicate în discuțiile mânuite de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) cu privire la prima reformă majoră a reglementărilor fiscale globale din ultima generație. Comisia Europeană propune cel mai mare plan de redresare economică pentru Europa, de 750 mld. euro, pentru a susține investițiile publice, sectorul privat, piața muncii și noua generație. România ar putea primi 33 mld. euro, în timp ce Italia și Spania, cele mai afectate țări de noul virus, ar primi 153, respectiv 149 mld. euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI