Germania anunță dezastrul în Europa! România este vizată. Ce se va întâmpla
Conform unei analize dată publicității recent de Deutsche Bank, există o șansă unu la trei ca un dezastru „masiv, care ar putea fi mai rău decât COVID-19, să lovească omenirea în curând.
Germania anunță dezastrul în Europa
După întâlnirea de marți în care s-au analizat cifrele de vânzări cu amănuntul mai bine decât era de așteptat și un studiu încurajator al unui medicament pentru tratarea pacienților cu coronavirus, s-a discutat despre posibilitatea unor dezastre naturale, o altă pandemie sau erupții solare ce pot apărea, în curând, conform unor studii despre care discutăm în rândurile care urmează. În mod clar, dezastrele nu sunt neapărat devastatoare pentru piețele financiare, dar merită să le aveți în vedere, mai ales dacă e să luăm în considerare un nou raport al Deutsche Bank care a analizat următorul risc masiv pentru piețele financiare.
România este vizată. Ce se va întâmpla
Henry Allen, un analist financiar de marcă, spune că există cel puțin o șansă la trei ca cel puțin unul dintre cele patru riscuri majore să apară în următorul deceniu: o pandemie de gripă majoră care ar putea ucide mai mult de două milioane de oameni, o erupție vulcanică catastrofală la nivel mondial, o erupție solară majoră sau un război global. Actuala pandemie COVID-19 a ucis deja 443.765 la nivel mondial.
Dacă intervalul de timp este de două decenii, există o șansă de 56% pentru apariția unuia dintre aceste dezastre, spun analiștii, pe baza diverselor studii și evaluări ale riscurilor. Cutremurele au fost omise din numere, pe motiv că sunt mai multe evenimente locale. Posibilitatea de erupție solară este una foarte rar discutată, poate pentru că ultima, severă, a fost în 1859, dar echipa Deutsche Bank consideră că aceasta este mai probabilă decât un război mondial major.
„Ar putea exista întreruperi majore pe măsură ce rețelele electrice sunt întrerupte, ceea ce la rândul său ar avea efecte secundare în întreaga economie, deoarece infrastructura critică nu este în măsură să funcționeze corect. Viețile ar putea fi pierdute dacă ar avea un impact asupra spitalelor și îngrijirii medicale. Comunicările ar fi perturbate, multe sisteme de plată ar fi disfuncționale, iar sateliții GPS s-ar confrunta cu interferențe extinse, în detrimentul tuturor indivizilor și industriilor care se bazează pe servicii de localizare exacte, nu în ultimul rând aeronavele. ”, spune raportul.
Aici a fost citat un studiu care a evaluat șansele unei apariții solare majore de 12% într-un deceniu, ceea ce înseamnă că există 40% șanse ca aceasta să aibă loc în următorii 40 de ani. Un alt punct este faptul că aceste evenimente majore tind să aibă și efecte de ondulare, la fel cum actuala criză COVID-19 a dus la legăturile tensionate între SUA și China. Analiștii nu au sugerat o strategie de investiții în concluziile lor. Judecând după mediul actual, probabil că achiziționarea de stocuri ar fi cel mai bun răspuns.