Gafa uriașă a Brigăzii Poliției Rutiere București. Ce scrie pe site-ul oficial, deși e contrar realității

de: Emanuela Pană
18 06. 2020

Brigada Poliției Rutiere București a comis o nouă gafă. De această dată cu privire la momentul în care cei care dintr-o simplă manevră de neatenție au rămas fără permis de conducere pe o perioadă determinată pot reintra în posesia lui. Ce trebuie să faci pentru a-ți redobândi permisul suspendat, de ce documente ai nevoie și care este orarul de funcționare al ghișeelor, în continuare.

Gafa uriașă a Brigăzii Poliției Rutiere București

Dacă te numeri printre cei care într-un moment de neatenție nu au acordat prioritate fie la o simplă ieșire din parcare ori la un indicator de cedează trecerea, sau ai avut un accident rutier ușor, ori o alcoolemie de până la 0.80mg/l, dar fără accident (caz în care se va ridica foarte ușor, dar se va redobândi foarte greu), cu siguranță permisul de conducere ți-a fost suspendat.

Suspendarea permisului de conducere reprezintă suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată determinată de timp, între 30 și 90 de zile.

Vorbind despre gafa Brigăzii Poliției Rutiere București în acest sens, trebuie să menționăm că înscrierile pentru redobândire permis se fac la ora de la ora 7:30 pana la 8:00, în vreme ce pe site scrie de la 8:00 la 8:30. Așadar, mare atenție deoarece ați putea merge la ghișeu și să nu rezolvați nimic.

În ceea ce privește documente de care aveți nevoie, acestea sunt:

  • act de identitate (original);
  • dovada înlocuitoare a P.C. (original).

Obligații în cazul permisului suspendat

Este obligatorie susținerea examenului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (1) și (2)). Acest examen se va susține doar în timpul perioadei de suspendare, de câte ori este necesar până la promovare. Cazurile în care este obligatorie susținerea lui sunt următoarele:

  • conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
  • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  • când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicătii pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul Penal.