Gafa Digi24 observată de Clotilde Armand. Ce nu este adevărat în știrea celor de la RCS-RDS

Gafa Digi24 observată de Clotilde Armand. Ce nu este adevărat în știrea celor de la RCS-RDS
Gafa Digi24 semnalată de Clotilde Armand

Clotilde Armand a semnalat o știre care nu este adevărată la o publicație cunoscută și iubită în România. Ce detalii a avut de subliniat primarul Sectorului 1 al Capitalei din cele scrise de jurnaliștii de la Digi24?

Clotilde Armand, despre gafa Digi 24: „să nu dați crezare acestei inepții”

„Zeci de mii de cetățeni din Sectorul 1 ar putea rămâne fără internet”, arată titlul articolului de la Digi24 care indică faptul că cel mai bogat sector al Bucureștiului ar putea să rămână peste noapte fără internet, cablu și telefonie fixă.

Acest lucru a venit în prim-plan după ce Clotilde Armand a anunțat că vrea să dispară toate cablurile de pe stâlpii din sector, deranjată fiind în special de cel din fața Primăriei. Firmele din domeniu cer o discuție cu autoritățile locale pentru clarificarea și rezolvarea situației.

Cele scrise de sursa citată indicau o ipoteză în urma cererii edilului. Acestea au trezit multe semne de întrebare și critici uriașe în rândul multor români în contextul în care internetul este cărămida de bază pentru viața cât de cât normală vremurilor pe care le trăim, în condițiile în care telemunca și școala online au devenit un mod de viață.

Dorința primarului din Sectorul 1 de a elimina cablurile ar putea perturba activitatea tuturor firmelor din zonă și a sute de mii de locuitori, se mai arată în articol. Există un total de 26 de grădinițe, 5 școli primare, 6 școli gimnaziale, 7 licee, 2 școli postliceale și 2 cluburi sportive în zonă, adică un total de 55.420 de elevi.

Companii cu sediul în S1:

-CFR SA – 22.800 de angajați
-CFR Călători – 12.600 angajați
-OMV Petrom – 11.800 angajați
-STB – 10.800 angajați
-CNAIR – 6.600 angajați
-Telekom – 2.900 angajați
-Premier Restaurants Romania – 3.800
-Hidroelectrica – 3.300 angajați
-Orange Româia – 2.400 angajați
-Vodafone Româia – 3.021 angajați

 Mesajul primarului din Sectorul 1

„Circulă o știre falsă (în regim de breaking news la o televiziune „respectabilă”) cum că eu v-aș lăsa fără internet. Oameni buni, vă rog mult să nu dați crezare acestei inepții. PS. Să nu credeți că respectivul jurnalist a solicitat un punct de vedere al primăriei. Doamne ferește să facă asta. În fine, legea e lege pentru toată lumea iar cablurile trebuie să fie în subteran. Nu pe stâlpi. Continuăm”
Clotilde Armand (Sursa: facebook.com)

Amintim că Armand a anunțat în cursul zilei de joi că a început eliberarea stâlpilor de cabluri de internet, tv și telefonie: „Sincer? Mă mir cum de nu a căzut acest stâlp de iluminat din faţa primăriei care este sugrumat de cablurile operatorilor de telefonie, internet, televiziune etc. Aceste situaţii reprezintă un pericol public şi se regăsesc în mai multe zone din sector.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI