Gabriela s-a mutat în Londra acum 8 ani și a avut timp să-i studieze pe englezi: ‘Prietenia lor e mai sănătoasă’
La finalul anului trecut, deși ieșiți de ceva vreme din UE, conform unor surse diferite, numărul românilor care se află în Regatul Unit este estimat între 342.000 și peste 1 milion. Printre aceștia se numără și Gabriela, care s-a mutat în Londra acum 8 ani și a avut timp să-i studieze pe englezi, iar concluzia ei este că ‘Prietenia lor e mai sănătoasă’. Citește mai departe și află cum a ajuns la această concluzie.
Preconcepțiile legate de conservatorismul englezilor în raport cu ceilalți
Când majoritatea oamenilor se gândesc la Marea Britanie, își imaginează domni cu pălării de top, sorbind ceai și vorbind engleza reginei. Își imaginează halbe de bere, cozi interminabile și oameni prea conservatori și politicoși pentru a-i lua în serios.
Această idee despre viața britanică este nu una în totalitate reală și îi împiedică pe mulți să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat să trăiești ca un britanic. Disiparea unor mituri despre britanici și așa-zisul mod conservator în raport cu ceilalți, fără îndoială, că a dus la o inadvertență în înțelegerea culturii britanice și a modului de relaționare a britanicilor în străinătate, și în raport cu celelalte nații.
Spre exemplu, una din cele mai întâlnite preconcepții despre britanici este că vorbesc fie ca regina, fie ca cei mai de jos în societatea engleză, ceea ce îi include automat pe toți cei din clasa muncitoare.
Veți descoperi că există un întreg spectru între cele două, care acoperă regiuni din jurul Insulelor Britanice, unele dintre cele mai ușor de identificat includ accentele Liverpudlian, Manc și West County.
Gabriela s-a mutat în Londra acum 8 ani și a avut timp să-i studieze pe englezi
Așa cum spuneam în introducere, printre cei care au ajuns să-i cunoască bine pe britanici sunt cei aproximativ 1 milion de români care trăiesc, muncesc și-și duc traiul pe tot teritoriul Marii Britanii.
Printre acești români sârguincioși și cu o putere de adaptabilitate coerentă, se află și Gabriela. Conform celor relatate de acesta, s-a mutat în Londra acum 8 ani și, mai spune ea, a avut timp să-i studieze pe englezi, și și-a împărtășit concluziile pe rețelele de socializare:
„Mulți oameni care au plecat din România, se plâng că în străinătate se simt singuri, că oamenii nu sunt primitori şi prietenoşi.
Asta se întâmplă datorită obiceiurilor locale şi nu din cauză că sunt reci.”, spune cea care se autointitulează Gabriela din Londra, pe Facebook, dar și pe canalul ei de Youtube.
Care este dovada de cea mai frumoasă prietenie, în opinia Gabrielei
Deși aparent extrem de distanți, reci și conservatori, odată ce ajungi să-i cunoști pe englezi, ai să descperi o cu totul altă față a acestora, iar cea mai mare dovadă a prieteniei uni englez, conform româncei, este „Să primeşti un om în casă şi să-l aşezi la masă”.
„Englezii nu-şi beau cafeaua la vecini şi, de fapt, nu se vizitează deloc. Ei se întâlnesc la pub, care este cumva a doua lor casă, o casă pentru întâlniri şi distracții. (…) Din păcate, nu toți apreciază, şi din acest motiv prefer varianta englezească, cu întâlniri pe teren neutru.
Aşa merg lucrurile aici şi când totul din jur merge într-un anume fel, pe care se presupune că l-ai ştiut şi ți l-ai asumat când te-ai mutat, nu ar trebui să ai alte aşteptări şi să critici.
După 8 ani de locuit în Londra, am ajuns la concluzia că prietenia englezească e mai sănătoasă. Căci de la prieteniile româneşti am avut mari dezamăgiri.”, a mai scris Cabriela.