Gabriela Firea și Florentin Pandele și-au bătut joc de toți părinții din România. Așa au fost surprinși în prima zi de școală

Gabriela Firea și Florin Pandele și-au bătut joc de toți părinții din România. Așa au fost surprinși în prima zi de școală

Mult aşteptata zi de 14 septembrie a fost una cu multe emoţii pentru elevi şi părinţi, mai ales că noul an şcolar a venit cu multe schimbări din cauza pandemiei de coronavirus. Regulile de igienă impuse de autorităţi în şcoli nu au fost, se pare, respectate de toată lumea. Cum au fost surprinşi Gabriela Firea şi Florentin Pandele în prima zi de şcoală?!

Cum au fost surprinşi Gabriela Firea şi Florentin Pandele în prima zi de şcoală

După săptămâni întregi în care elevii şi părinţii au aşteptat cu sufletul la gură noutăţile despre începerea anului şcolar 2020-2021, aceştia au aflat că 14 septembrie vine cu o serie de reguli pentru a împiedica răspândirea de coronavirus în instituţiile şcolare. Se pare, însă, că acestea nu au fost respectate de toată lumea. Gabriela Firea şi Florentin Pandele s-au afişat într-o ipostază de-a dreptul ruşinoasă. Cei doi primari nu au ţinut cont de nicio măsură de protecţie şi s-au pozat, alături de cei mici, în sala de clasă fără să poarte măşti sanitare. Imaginea a fost postată chiar de primarul general al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Aşa cum era de aşteptat, au apărut imediat comentarii negative la adresa edilului, motiv pentru care Gabriela Firea a decis să şteargă fotografia care a stârnit valuri de indignare printre părinţi. Contactată de cei de la Impact.ro, aceasta a declarat:

„Toți părinții și copiii mici au avut acces, doar în grupuri de cinci, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici. Nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos doar 30 de secunde pentru o fotografie”, a spus Firea.

Cei doi au împreună doi copii, David Petru (în vârstă de 8 ani) şi Zian Mihail (în vârstă de 5 ani).

Gabriela Firea și Florin Pandele și-au bătut joc de toți părinții din România. Așa au fost surprinși în prima zi de școală
Gabriela Firea și Florin Pandele și-au bătut joc de toți părinții din România. Așa au fost surprinși în prima zi de școală

Ce reguli trebuie să respecte elevii în noul an şcolar

Autorităţile au decis ca elevii să se întoarcă fizic în sălile de clasă, începând cu 14 septembrie, însă cu anumite reguli pentru a nu răspândi infecţia cu noul coronavirus.

  • Igienizarea mâinilor înainte, în timpul şi după ore.
  • Măsuri ferme de curățenie și dezinfecție în unitatea de învățământ.
  • Purtarea măștii de protecție atât de către elevi, cât și de către întregul personal pe toată perioada atunci când se află în interiorul unității de învățământ.
  •  Limitarea contactului dintre elevi din clase diferite. Evitarea schimbării sălii de clasă de către elevi pe parcursul unei zile.
  • Asigurarea unei distanțări de minimum 1 metru sau montarea unor separatoare în situația în care asigurarea distanței de 1 metru nu este posibilă.
  • În vederea păstrării distanței fizice, fiecare copil își va păstra același loc în bancă pe tot parcursul prezenței în clasă.
  • Informarea permanentă a personalului, elevilor și părinților / aparținătorilor cu privire la măsurile de protecție împotriva infecției SARS-CoV-2.
  • Necesitatea izolării la domiciliu a elevilor, în cazul apariției febrei sau a altor simptome de suspiciune COVID-19 (tuse, dificultate în respirație, pierderea gustului și a mirosului) la elev sau la un alt membru al familiei.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI