Adio, Nicușor Dan! Gabriela Firea nu renunță la Primăria Bucureștiului. Cum vrea să-l înlăture pe câștigător

Proiectele Gabriele Firea sunt ilegale, spune Nicușor Dan

Bătălia pentru Primăria Capitalei de abia acum începe. Lovitură dură pentru Nicușor Dan, după ce Gabriela Firea anunță un nou război. Aceasta a declarat marți seară că există informații potrivit cărora au existat multe greșeli la numărătoarea voturilor, motiv pentru care, lucrurile nu vor rămâne așa.

Nereguli fără precedent sesizate de Gabriela Firea

În cursul serii de marți, fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o intervenție la Antena3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, acolo unde a dezvăluit neregulile care se observă după anunțarea rezultatelor alegerilor, inclusiv diferențele exagerate între exit-poll și rezultatele anunțate de BEC.

Aceasta susține că în toată experiența sa de jurnalist și politician nu a mai întâlnit o asemenea situație, fapt la care se adaugă și noile informații primite din partea colegilor. Potrivit acestora, în multe secții de votare au existat nereguli, motiv pentru care se vor verifica toate copiile proceselor verbale.

„Având în vedere diferența foarte mare, în premieră, nejustificată, nemaiîntâlnită… pentru că știți foarte bine, am moderat și eu emisiuni, am organizat dezbateri în alegeri și am prezentat exit-poll-uri și niciodată, dar absolut niciodată, nici în România, nici în Europa, nici în lume, nu a fost o diferență atât de mare între un exit-poll și rezultatul anunțat de BEC.

Practic, între cele 10 puncte date ca și diferență între mine și domnul Nicușor Dan în seara exit-poll-ului, fiind de fapt o fotografie de la ora 19.00, nu noi, ci BEC arată prin numărarea oficială a voturilor că ar fi vorba despre o diferență de doar 4 puncte care s-ar putea nici aceasta să nu fie reală, pentru că am primit foarte multe informații de la colegii mei de la sectoare și prin urmare am decis să verificăm toate copiile proceselor verbale din toate secțiile din București unde, până în acest moment, am găsit extrem de multe inadvertențe”, a spus Gabriela Firea, la Sinteza zilei.

Din respect pentru bucureșteni, Gabriela Firea anunță renumărarea a voturilor

Tot în cursul serii de marți, Gabriela Firea s-a arătat sceptică cu privire la corectitudinea cu care au fost numărate voturile, dezvăluind că duminică la prânz, aceasta avea mai multe voturi decât Nicușor Dan.

Aceasta a explicat, de asemenea, ce probleme au existat în secțiile de votare, lăsând loc de posibilă fraudă bazată pe aceste defecțiuni.

“Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secţiile de votare. În multe secţii s-au defectat tabletele STS şi mult timp nu au funcţionat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secţia de votare.

Aceste imagini pot fi analizate şi se poate vedea ce s-a întâmplat în secţiile de votare. Supraveghetorii noştri au fost marginalizaţi, îndepărtaţi de la masă”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Gabriela Firea a anunțat public că va avea loc o renumărare a voturilor pentru a se asigura că lucrurile s-au desfășurat cinstit și că nu a existat o înșelare a încrederii cetățenilor.

„Am decis de comun acord că astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele. Dincolo de mine, de a spune clar că ne-am decis că vom contesta acest lucru, există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan”, a completat Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI