Gabriela Firea, furioasă după evacuarea Spitalului Foișor. Cui cere demisia, urgent: ”Nu au nicio scuză”

Gabriela Firea, furioasă după evacuarea Spitalului Foișor. Cui cere demisia, urgent: ”Nu au nicio scuză”

Gabriela Firea a reacționat cu privire la imaginile șocante de vineri seara, în care pacienții de la spitalul Foișor au fost evacuați, unitatea medicală ocupându-se de acum înainte doar de cazuri covid-19.

Gabriela Firea, reacție la imaginile șocante cu evacuarea pacienților din spitalul Foișor

Oamenii au fost evacuați noaptea, iar imaginile sunt șocante. Unii dintre ei erau pe jumătate îmbrăcați, în timp ce alții abia se recuperau după intervenții chirurgicale.

Fostul primar general a reacționat când a văzut imaginile, cerând demisia lui Nelu Tătaru și a lui Raed Arafat.

„Sunt imagini de groază. Nu mi-aș fi închiput că într-o țara europeană vom fi martorii unor scene de groază. Au spus că erau necesare niște paturi și le-au luat cu forța de la Foișor. Nu vă supărați, pandemia este de un an. Ce au făcut până acum: Domnul Arafat și domnul Tătaru au promis că la Victor Babeș și Matei Balș vor aduce pesonal de specialitate.

Noul primar a închis cu cinism spitalul modular covid din Pipera care degreva. Este inimaginabil să ai un spital construit pentru covid și să le omori pe celelalte. Spitalul Foișor este unica secție și bancă de os din țată. Se realizează operaii foarte complexe. Nu este un spital pe care să-l închizi de azi pe mâine.

Am văzut că „noaptea ca hoții” pacienți recent operați, cu perfurii, fără nicio grijă medicală au fost preluați de familii, unele în propriile mașini. Nu le pasă, nimeni nu a ieșit cu o declarație. Nu poți să vii după un an de la pandemie să spui că nu ai paturi.

S-a dat vina în mod greșit pe manager. Nu exista avizul DSP. Cei de la DSP abia astăzi s-au dus în spital. De acum vor pregăti persoanlul pentru a trata pacienți covid, pentru că acolo avem medici ortopezi”, a spus Gabriela Firea, la Realitatea PLUS.

„Trebuie să-i tratăm și pe pacienții covid, dar ce facem cu pacienții cronici. Cel mai mare spital de ortopedie și cel mai finanțat este transformat doar pentru a prelua paturile covid.

Nicăieri în lume nu s-a procedat așa. Ei nu au nicio scuză. Cineva trebuie să plătească și urgent”, a completat Gabriela Firea.

Explicația lui Raed Arafat. De ce a transportat pacienții noaptea

Raed Arafat a declarat că îi pare rău pentru disconfortul creat și a motivat decizia spunând că nu există locuri suficiente pentru pacienții covid-19 la UPU. 

„De ce s-a făcut această operațiune în timpul nopții – pentru că orice întârziere pentru noi înseamnă că avem pacienți care pot să ajungă la UPU și să nu găsească nici măcar un loc de oxigen acolo. Deci cu cât UPU se blochează, pacienții pot să rămână chiar în ambulanțe. Aici nu există chiar o planificare de 3-4 zile în aceste situații. Decizia trebuia să fie luată pentru că se știa că va exista o presiune mai mare pe UPU dacă nu găsim loc pentru acești pacienți.

De ce s-a făcut pe timpul nopții – pentru că s-a întârziat în discuții și lămuriri la spitalul respectiv, în prezența DSP, în prezența celor de la primărie, în prezența celor de la DSU.

Dacă noi așteptam evacuarea până dimineață, înseamnă că noi nu puteam să luăm spitalul să funcționeze decât după-amiază, noi încercăm să îl punem în funcționare cât mai repede pentru pacienții care așteaptă și a căror stare este critică și sunt în pericol vital.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI