20 sept. 2021 | 20:42

Gabriela Firea, declarații de ultimă oră despre vaccinarea obligatorie în România: ”Nu e normal”

News
Gabriela Firea, declarații de ultimă oră despre vaccinarea obligatorie în România: ”Nu e normal”
Gabriela Firea și remunerația sa ca primar

Fostul primar general al Municipiului București, Gabriela Firea, consideră că profesorii, medicii, asistenții sociali, pompierii și polițiștii care nu s-au vaccinat, trebuie să aibă acces gratuit la teste.

„Nu e normal că statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării”, susține Gabriela Firea pe una dintre rețelele sociale.

„Intenția Guvernului e total greșită…”

Într-o postare făcută publică pe una dintre rețelele sociale, Gabriela Firea consideră, din perspectiva personajului politic privind Guvernul României, că acesta nu procedează corespunzător în legătură cu testarea personalului din domenii vitale societății. Gabriela Firea recurge la principiile liberalismului și alegerilor personale, susținând simultan decizia Organizației Mondiale a Sănătății referitoare la imposibilitatea de a obliga populația să se vaccineze.

”Total greșită intenția Guvernului de a obliga personalul din domenii vitale să se testeze pe banii proprii. Adică medici, asistenți, profesori, pompieri etc. Testarea are rol cheie în combaterea pandemiei, cel puțin la fel de important precum vaccinarea. Așa după cum vaccinarea este/trebuie să fie accesibilă tuturor, inclusiv în mediul rural și testarea ar trebui să fie accesibilă tuturor.

Nimeni nu poate fi constrâns să se vaccineze! În România, vaccinarea NU este obligatorie!

NU e normal ca statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării!

De altfel, chiar și Organizația Mondială a Sănătății se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID!

Toți cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boală și lucrează în domenii esențiale-profesori, medici, asistenți sociali, pompieri, polițiști-trebuie să aibă acces gratuit/facil la teste pentru a-și exercita profesia în condiții cât mai sigure, inclusiv pentru cei cu care interacționează.

Statul român, societatea românească, au nevoie ca aceste categorii profesionale esențiale să lucreze nu să fie silite să plătească un cost prohibitiv al testelor impuse de certificatul verde, fără de care nu mai pot lucra”, declară Gabriela Firea, fost primar general al Municipiului București, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Dezbaterile referitoare la vaccinurile împotriva Covid-19 continuă în mediul public, părerile fiind împărțite. Anumite grupuri politice doresc ca un procentaj mult mai mare din populație să se vaccineze, alăturându-se astfel mai multor state europene, în timp ce diverse voci publice militează pentru libertatea alegerii privind vaccinul.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Capital.ro
Horoscop 24 aprilie 2024. Balanţele sunt deschise la compromisuri, Peştii au karma de partea lor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIE MAI MARE! De la 1 SEPTEMBRIE să le luăm în calcul la calculul pensiilor
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro