Gabriela Firea, declarații de ultimă oră despre vaccinarea obligatorie în România: ”Nu e normal”

Gabriela Firea, declarații de ultimă oră despre vaccinarea obligatorie în România: ”Nu e normal”
Gabriela Firea și remunerația sa ca primar

Fostul primar general al Municipiului București, Gabriela Firea, consideră că profesorii, medicii, asistenții sociali, pompierii și polițiștii care nu s-au vaccinat, trebuie să aibă acces gratuit la teste.

„Nu e normal că statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării”, susține Gabriela Firea pe una dintre rețelele sociale.

„Intenția Guvernului e total greșită…”

Într-o postare făcută publică pe una dintre rețelele sociale, Gabriela Firea consideră, din perspectiva personajului politic privind Guvernul României, că acesta nu procedează corespunzător în legătură cu testarea personalului din domenii vitale societății. Gabriela Firea recurge la principiile liberalismului și alegerilor personale, susținând simultan decizia Organizației Mondiale a Sănătății referitoare la imposibilitatea de a obliga populația să se vaccineze.

”Total greșită intenția Guvernului de a obliga personalul din domenii vitale să se testeze pe banii proprii. Adică medici, asistenți, profesori, pompieri etc. Testarea are rol cheie în combaterea pandemiei, cel puțin la fel de important precum vaccinarea. Așa după cum vaccinarea este/trebuie să fie accesibilă tuturor, inclusiv în mediul rural și testarea ar trebui să fie accesibilă tuturor.

Nimeni nu poate fi constrâns să se vaccineze! În România, vaccinarea NU este obligatorie!

NU e normal ca statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării!

De altfel, chiar și Organizația Mondială a Sănătății se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID!

Toți cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boală și lucrează în domenii esențiale-profesori, medici, asistenți sociali, pompieri, polițiști-trebuie să aibă acces gratuit/facil la teste pentru a-și exercita profesia în condiții cât mai sigure, inclusiv pentru cei cu care interacționează.

Statul român, societatea românească, au nevoie ca aceste categorii profesionale esențiale să lucreze nu să fie silite să plătească un cost prohibitiv al testelor impuse de certificatul verde, fără de care nu mai pot lucra”, declară Gabriela Firea, fost primar general al Municipiului București, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Dezbaterile referitoare la vaccinurile împotriva Covid-19 continuă în mediul public, părerile fiind împărțite. Anumite grupuri politice doresc ca un procentaj mult mai mare din populație să se vaccineze, alăturându-se astfel mai multor state europene, în timp ce diverse voci publice militează pentru libertatea alegerii privind vaccinul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI