Gabriela Firea, decizie fără precedent. Ce li se pregătește bucureștenilor după data de 15 mai

Gabriela Firea, decizie fără precedent. Ce li se pregătește bucureștenilor după data de 15 mai
Vezi ultimul anunț făcut de Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a promis că va veni în spijinul cetățenilor în lupta împotriva pandemiei de noul coronavirus, după data de 15 mai. Vezi anunțul făcut de edil!

„Vom face eforturi să aprovizionăm Bucureștiul“

Gabriela Firea a declarat că va face tot ce-i stă în putință pentru ca cetățenii români să își poată achiziționa măști de protecție de la farmacii, în contextul crizei sanitare care a făcut ravagii peste tot în lume.

„Este obligativitatea autorităților, centrale și locale să implementeze recomandările specialiștilor. În ceea ce privește purtarea obligatorie a măștilor, va fi un efort național de procurare a acestora, mai ales având în vedere faptul că, la un moment dat, Ministerul Educației va decide și începerea școlilor și atunci cu siguranță elevii vor trebui să fie dotați cu măști, de asemenea profesorii, precum și toate persoanele care vor începe activitățile economice.

Vom face și noi eforturi pe cât posibil în aceată criză care a devenit și financiară, nu doar sanitară, să aprovizionăm Bucureștiul, în special pentru mijloacele de transport în comun și pentru serviciile sociale“, a declarat edilul pentru televiziuni.

„Nu vom prelungi restricțiile“

Anunțul a venit după ce președintele României, Klaus Iohannis, a spus că după data de 15 mai, cu toții vom fi obligați să purtăm măști când ne vom părăsi locuințele.

Președintele Klaus Iohannis purtând mască de protecție
Președintele Klaus Iohannis purtând mască de protecție

„După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. Vom putea să renunțăm la ele poate la anul, atunci când pandemia va fi sub control.

O a doua măsură va bucura pe mulți: după 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile deplasărilor indiviuale. Până pe 15 mai, stați acasă, toate restricțiile rămân în vigoare! După 15 mai, va fi mai liber, dar viața nu va reveni la normalitatea cunoscută înaintea pandemiei“, este anunțul făcut de șeful statului.