Gabriela Firea, decizie de ultimă oră. A activat de urgență
Gabriela Firea, primarul General al Bucureștiului, a hotărât activarea, în regim de urgență, a spitalului modular, o secție externă a spitalului Victor Babeș. Acesta a fost construit în urmă cu două luni de Compania Municipală de Consolidări a Primăriei Capitalei, având în vedere evoluția pandemiei de coronavirus.
Gabriela Firea, decizie șoc. A activat de urgență spitalul modular
Primarul General Gabriela Firea a activat de urgență spitalul modular, care este o secție externă a spitalului Victor Babeș. Acesta a fost construit pentru a fi folosit dacă epidemia de COVID-19 avansează cu un număr mare de infectări.
„Venim în sprijinul pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 și deschidem spitalul modular edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera. În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală.
Spitalul modular oferă condiții bune de cazare
Aici vor putea fi tratați pacienții cu forme ușoare. Spitalul modular construit de noi oferă pacienților condiții de cazare moderne, saloane cu 2 locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer condiționat și wi-fi. În plus, spitalul beneficiază are o sursă alternativă de electricitate și rețea independența de canalizare, conform normelor. Medicii care vor trata pacienții internați în această unitate medicală provin de la spitalul Victor Babeș, iar personalul mediu și auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei.
În zilele următoare se vor încheia contracte pentru curățenie, deșeuri biologice și catering. Spitalul se va deschide imediat după obținerea avizului DSP București. Menționez că ASSMB a solicitat Direcției de Sănătate Publică încă de acum două luni asistență de specialitate, potrivit legii, pentru a putea pune în funcțiune cât mai rapid acest spital”, a anunțat Gabriela Firea.
Primăria suplimentează numărul de paturi în secțiile ATI
În plus, autoritățile anunță că va fi crescută capacitatea paturilor ATI în spitalele administrate de Primăria Capitalei. „Până acum, cât timp spitalul Colentina a fost spital suport COVID, unitatea medicală a pus la dispoziție 31 paturi ATI, 14 dintre acestea fiind ocupate și acum. După reintrarea spitalului Colentina în circuitul medical normal, unde sunt tratați pacienți cu alte afecțiuni, această unitate medicală va suplimenta totuși secția de Terapie intensivă și va pune la dispoziție 6 paturi ATI pentru pacienți COVID cu forme mai severe, la care se suprapun și alte afecțiuni. Subliniez faptul că același personal medical existent în secțiile ATI va asigura asistență medicală și pentru paturile suplimentare.
Totodată, pacienții cu dublă patologie, afecțiuni nefrologice și COVID, tratați la Spitalul Carol Davila, au la dispoziție 10 paturi ATI. Spitalul continuă să asigure asistență medicală permanentă, ceea ce implică eforturi considerabile ale echipei medicale, având în vedere numărul insuficient de medici ATI„, a mai spus Gabriela Firea.