28 oct. 2020 | 08:55

Gabriela Firea, atac neașteptat la adresa șefului DSU, Raed Arafat. Ce informații ascunde pentru a nu-și pierde locul de muncă

Sănătate
Gabriela Firea, atac neașteptat la adresa șefului DSU, Raed Arafat. Ce informații ascunde pentru a nu-și pierde locul de muncă
Raed Arafat este criticat de Gabriela Firea Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Fostul primar al Capitalei și actualul prim-vicepreședinte, Gabriela Firea, a vorbit despre modul în care Raed Arafat transmite informațiile legate de pandemia de COVID-19. Aceasta susține că șeful DSU omite să spună informațiile care ar deranja Guvernul, astfel că se limitează la anumite subiecte.

Cea mai importantă măsură anti-COVID-19 este ignorată de către autorități

Gabriela Firea a vorbit în cursul serii de ieri, la Antena3, despre neregulile care au loc la nivel de decizii și informații transmise de autorități. Aceasta consideră că un aspect extrem de important pentru gestionarea pandemiei este testarea populației, asemeni altor țări. Gabriela Firea susține că prin testarea în masă, virusul ar putea fi izolat, iar cazurile de COVID-19 s-ar reduce semnificativ.

În timpul mandatului său la Primărie, Gabriela Firea a inițiat un astfel de program, însă autoritățile au împiedicat în toate modurile posibile acest lucru. Cu privire la Raed Arafat, fostul edil susține că acesta comunică doar ce consideră că este necesar pentru a nu supăra Guvernul.

Care este cea mai mare frică a lui Raed Arafat

De asemenea, Gabriela Firea vorbește despre o posibilă demitere din funcție a șefului DSU, dacă cineva din conducerea statului ar fi nemulțumit de informații care să pună în dificultate autoritățile.

„Sunt câteva voci care întotdeauna au ținut isonul Guvernului și în loc să atragă atenția… Domnul Arafat în loc să vină ca specialist și să spună ‘luăm măsuri, dar întâi trebuie să facem ceea ce face toată Europa și anume să testăm în vederea izolării virusului, dumnealui – îl înțeleg într-un fel, omenește – de teamă să nu piardă un post de important pe care îl are, nu adaugă fraza importantă în contextul respectiv.

Când apare public spune doar măsurile drastice, mai ceartă câte un cetățean, îl mai trage de ureche, mai o amendă și așa mai departe. Cred că se autocenzurează, pentru că dacă ne aducem aminte în istoria recentă, acum aproape un an de zile când a debutat guvernarea Orban, dumnealui era pe cale să fie dat afară.

A venit pandemia și nu au avut cum să dea afară un specialist. Și normal că are grijă la exprimări și la cuvinte și nu vrea să supere Guvernul”, a spus Gabriela Firea, potrivit antena3.ro.

Cum cataloghează autoritățile specialiștii în sănătate

După anunțarea candidaturilor lui Adrian Streinu-Cercel și a lui Adrian Rafila pe listele PSD, la alegerile parlamentare, comentariile răutăcioase nu au întârziat să apară.

În intervenția televizată de la Antena3, Gabriela Firea nu a pierdut ocazia să menționeze despre cum sunt tratați specialiștii în sănătate în funcție de interesele politice.

Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel la depunerea candidaturii la PSD

Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel la o conferință de presă

„Din păcate, guvernanții împart specialiștii în buni și răi. Cei buni sunt cei care le cântă isonul și nu îndrăznesc să-i contrazică și stau în poziția ghiocel, iar specialiștii răi sunt cei care îndrăznesc să spună adevărul, îndrăznesc să comunice și către presă informațiile reale, îndrăznesc să le spună și cetățenilor, de asemenea, informații corecte și nu aplaudă Guvernul.

Asta este situația la noi. Din păcate, nu veți mai vedea încă o țară – ne raportăm la Europa – care pur și simplu să minimalizeze efortul pe care îl fac acești oameni care se pregătesc o viață. (…) Dar ei sunt anulați pur și simplu dacă îndrăznesc să spună adevărul.

Avem cazul concret: profesorii Streinu-Cercel și Rafila. Profesorul Streinu-Cercel a fost extraordinar, a fost bun, minunat, inclusiv numit președintele comisiei științifice COVID. În momentul în care a îndrăznit să participe la o conferință de presă cu, de acum fostul, primar general Gabriela Firea în care să anunțăm testarea populației din municipiul București tocmai în vederea limitării coronavirusului, din acea secundă a devenit un specialist rău și a fost demis de la comisia anti-COVID.

Domnul Rafila a fost minunat, a fost în toate comisiile și comitetele. Cum a îndrăznit să apară pe lista noastră pentru Camera Deputaților, imediat a fost numit un specialist rău, doar pentru că a luat această decizie grea”, a adăugat Gabriela Firea.

PlaySport
BREAKING NEWS! Dramă uriașă: Iubitul viitoarei adversare a Simonei Halep a murit! Jucătoarea de tenis e la turneul de la Miami
Ego.ro
ȘOC! Anamaria Prodan, GOALĂ la 51 de ani. NU mai știe de rușine, imagini INTERZISE
Digi24
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinș
Cancan.ro
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
GSP.ro
Fosta iubită celebră a lui Stelea, detalii neștiute: „El era căsătorit atunci. Îl am și acum în suflet”
Stirile PROTV
„Ouă de Godzilla!” O vietate care trăiește în colonii a fost extrasă dintr-un lac. FOTO
Romania TV
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
Capital.ro
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
EVZ.ro
Vești cumplite de la ANM. Iarnă peste România, cât de frig va fi
Adevarul
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
BZI.ro
Pescobar a înlocuit-o pe Larisa cu… Larisa! Ea este noua şefă de la Taverna Racilor!
Spynews.ro
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Libertatea.ro
„Sunt atât de multe cadavre, încât nici nu le putem recupera pe toate”. Mărturia unui soldat ucrainean
Sport.ro
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți pentru mine". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai sexy voleibalistă"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Antena 1 a dat de pământ cu Dumitrescu, Scărlătescu și Bontea. Ce s-a întâmplat în prima ediție a noului "Chefi la Cuțite".
Redactia.ro
La ce oră se joacă azi meciul Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami Open
Digisport.ro
Ce spune tatăl lui Jador despre nunta fiului său: „Trebuia să…”
Click.ro
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea colectivă”
Digi24
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
EVZ.ro
Român, condamnat la cinci ani de închisoare, după ce și-a obligat fratele mai mic să fure, încă de când acesta avea 12 ani. Băiatul primea liber numai în zilele de marți
Spynews
Andra, despre infidelitate: „Dacă ai copii, treci peste niște lucruri!”
BZI.ro
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
Capital.ro
Riscurile la care se expun șoferii care circulă cu parbrizul spart. Ce prevede legea din România
Antena 3
Carmen Grebenișan a făcut anunțul la doi ani de la nuntă: „Tot timpul m-am gândit să fac asta!“
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
RĂSTURNARE privind SCHENGEN! Scandal în AUSTRIA din cauza ROMÂNIEI
Mediaflux
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Spynews.ro
„Escrocheria de aur” face ravagii printre șoferi. Cu ce îi ademenesc tâlharii pe șosea
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 18 martie 2024. Cine a câștigat prima amuletă din acest sezon. Chef Vlad Pădurescu a dat verdictul
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro