Gabriela Firea, apariție inedită în Capitală. Detaliul de sub sacou care a furat toate privirile în ziua votului VIDEO

de: Andrei Simion
10 06. 2024

Gabriela Firea a pierdut alegerile la Primăria Capitalei în fața lui Nicușor Dan. După aflarea rezultatelor, candidata PSD a transmis că a avut o campanie „care poate a fost prea serioasă”, „bazată pe soluţii”, iar mesajul său nu a ajuns la toţi bucureştenii.

Prima reacție a Gabrielei Firea după ce a pierdut alegerile în Capitală

„Nu vreau să reproşez nimănui nimic. Vreau să numărăm voturile, buletinele de vot, să avem o imagine clară asupra acestui rezultat şi avem timp să facem şi analize. (…) Au fost în zona aceasta de centru-stânga mulţi candidaţi, am fost mulţi candidaţi şi în coaliţie, aşa a fost decizia.

Acum ce putem să mai facem? (…) Eu am făcut o campanie corectă, bazată pe soluţii, din păcate ceilalţi contracandidaţi, domni, de dimineaţă până seara mă atacau pe mine ca şi cum eu eram primarul în funcţie şi eu trebuia să fac bilanţul guvernării locale. Aşa au găsit ei de cuviinţă, cu fraze foarte urâte şi anumite expresii de la periferia vocabularului”, a precizat Gabi Firea, duminica seara, la sediul central al PSD.

În continuare, politiciana a spus: „Eu am făcut o campanie bazată pe soluţii, pe idei, ce am lăsat la primărie, ce vreau să continui şi ce proiecte noi am. Nu ştiu, campania mea a fost prea serioasă, prea sobră, nu am cântat, nu am dansat, nu am vorbit urât, nu am spus nu ştiu ce cuvinte atractive care să creeze titluri. Poate a fost o campanie prea serioasă, profesionistă şi din acest punct de vedere poate nu am ajuns cu această campanie serioasă considerată poate, de presă, anostă, nu am ajuns la toţi bucureştenii cu acest mesaj”.

Ținuta cu care a mers la votare a făcut furori


Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a mers să voteze duminică, 9 iunie, la alegerile locale și europarlamentare într-o ținută lejeră, formată din blugi, sacou alb și tricou alb pe care era imprimată o inimă mare, acest detaliu atrăgând atenția tuturor (vezi GALERIA FOTO).

La ieșirea din secția de votare, Firea a relatat că este emoționată:

„Am votat cu gândul la toți tinerii din București, la seniorii Capitalei noastre, la copii și la adulți, la persoane sănătătoate care vor să facă prevenție, dar și la persoane cu dizabilități. Am votat cu gândul la oamenii care vor să aibă din nou parcuri curate în Capitală, care vor să vadă că pe șantiere se lucrează și că sunt rezultate în ceea ce privește fluența în trafic, problema termoficării și, de asemenea, siguranța în școli și lupta reală împotriva drogurilor.

Am votat pentru ca în administrație să voteze oameni de dimineață și până seara, găsind soluții, având o echipă, având o susținere, comunicând și fiind transparenți, pentru oameni din administrație care nu se plâng, care nu dau vina pe ceilalți, care nu se încuie în birou și care nu vin peste câțiva ani să spună că nu au fost bine informați atunci când au promis.

Am votat cu mult optimism, pentru că Bucureștiul este un oraș atât de frumos, de care te poți îndrăgosti, dar care a fost abandonat. Am votat cu gândul la toți bucureștenii care vor ca acest oraș să redevină orașul pe care îl iubesc și în care vor să trăiască, să iubească, să își crească copiii și nepoții, să învețe, să prospere și să dezvolte. Recunosc că sunt emoționată, foarte emoționată, nici nu prea am dormit. Dar asta voi recupera ulterior”.