Gabriela Firea, anunț important despre testarea gratuită a cetățenilor. Câte persoane se mai pot înscrie

Gabriela Firea, anunț important despre testarea gratuită a cetățenilor. Câte persoane se mai pot înscrie
Gabriela Firea, anunț important despre testarea gratuită a cetățenilor. Câte persoane se mai pot înscrie

Gabriela Firea vine cu noi informații despre testarea gratuită pentru COVID-19. Aceasta confirmă înscrierea cetățenilor în număr mare pentru aceste teste, fiind optimistă că rezultatele primite vor face lumină în situația actuală a pandemiei cu COVID-19.

Testarea care ne arată cum a circulat virusul în București

Potrivit primarului Capitalei, testarea de tip anticorpi va arăta gradul de infectare al persoanelor asimptomatice, dar și gradul de imunizare pe cale naturală a cetățenilor din București. Testele vor fi efectuate în cele mai sigure condiții de către Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, potrivit unui modul european cu program european de training.

Credit foto: stirileprotv.ro

Sunt două tipuri de testări. Testarea de tip anticorpi, care va arăta cum a circulat virusul în municipiul București, care este gradul de infectare în cadrul persoanelor asimptomatice și care e procentul de imunizare pe cale naturală în Capitală, având în vedere că acest virus a circulat în cea mai mare comunitate din România. Avem un eșantion reprezentativ. Inițial a fost realizat de Institutul Matei Balș, împreună cu câțiva cercetători de la INSP. Dar pentru a nu fi contestat acest eșantion, Institutul Matei Balș a lucrat și pe un modul european cu programul european de training, care stabilește foarte clar modalitatea de eșantionare pentru analizarea datelor în urma testărilor de tip anticorpi„, a declarat GAbriela Firea pentru Antena3.ro.

În ce condiții se vor efectua testările și câte locuri disponbile mai sunt

Gabriela Firea a explicat că procedura de prelevare a probei pentru testul COVID-19 este extrem de simplă și nedureroasă. Este nevoie de o simplă înțepătură în deget, iar rezultatele pot ieși foarte rapid. Persoanele înscrise urmează a fi invitate de către primării pe Arena Națională, acolo unde se vor efectua testele, toate demersurile fiind efectuate în condiții de siguranță. Până în acest moment, din totalul de 11.000 de beneficiari ai acestui eșantion, sunt înscrise 10.500 de persoane, urmând ca alte 500 să se poată înscrie în cel mai scurt timp.

E vorba despre 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar pe platforma noastră. S-au înscris deja 10.500 de bucureșteni. Mai sunt doar 500 de locuri pentru prima etapă de testare. Se vor prezenta pe rând, nu toată lumea deodată, pentru a păstra toate condițiile igienico-sanitare dintr-o perioadă de pandemie… cu distanță, cu dezinfectare, cu termometru la intrare. Și ne dorim ca, într-un timp foarte scurt, să finalizăm aceste teste, să le predăm Institutului Matei Balș, care, pe metodă internațional valabilă și recunoscută de OMS, va realiza și partea științifică a studiului„, a concluzionat primarul Capitalei pentru Antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI