Gabriela Firea, anunț de ultimă oră pentru bucureșteni. Ce li se pregătește înainte de Paște

Gabriela Firea, anunț de ultimă oră pentru bucureșteni. Ce li se pregătește înainte de Paște

Gabriela Firea a făcut un anunț de ultimă oră pentru bucureșteni, la Antena 3. Ce li se pregătește oamenilor înainte de Paște?

Gabriela Firea, anunț pentru bucureșteni, înainte de Paște

„Dacă, spre exemplu, săptămânile trecute pe zi ajungeau în București cam 100 de români întorși din zonele afectate, de pe harta roșie a coronavirusului, iată că în ultimele zile încep să vină câte 300.

Deci o creștere de trei ori până în acest moment.

Am luat împreună cu toți ceilalți colegi ai Comitetului municipal pentru situații de urgență decizia ca românii care se întorc din străinătate și sunt bucureșteni sau ilfoveni să rămână aici, în cele 15 locații de carantină, iar cei care sunt din alte județe, care până acum ar fi rămas tot la noi, să fie conduși tot de către noi, de colegii noștrii de la STB și poliția locală, către zonele unde au de fapt domiciliul.

S-a întâmplat deja de două zile. Am transportat români din Botoșani, din Suceava, din Neamț, Covasna, Mureș, mai multe zone ale țării și acest proces continuă.

Autoritățile au transmis pe toate canalele rugămintea către români să nu se întoarcă în țară, dar probabil din cauza situației dificile din punct de vedere material sau social în care se află mulți români din diaspora totuși se întorc în această perioadă în număr mult mai mare acasă.

Vor veni în continuare mii de români pe cale rutieră, pentru că principalele zboruri au fost anulate spre și dinspre zonele roșii”, a declarat Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI