Furtunile lovesc din nou România. Vremea se schimbă radical. Zonele în care va fi potop

de: Ionuț Vieru
07 08. 2024

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Specialiștii au emis prognoza meteo pentru următoarele 6 zile. Ce vreme ne așteaptă, aflați în rândurile următoare.

ANM anunță o nouă schimbare a vremii

După câteva zile cu temperaturi mai scăzute și dominate de ploi și vijelii, meteorologii anunță că temperaturile vor începe să crească treptat. Cu toate acestea, seara sunt așteptate furtuni și vijelii de scurtă durată, în special în weekend.

Iată prognoza meteo pentru următoarele șase zile:

Miercuri și joi, cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime se vor situa între 8 și 9 grade Celsius, în estul Transilvaniei, în timp ce maximele vor urca până al 21-22 de grade Celsius pe litoral. Ceața va fi prezentă spre dimineață, pe arii mici.

Vineri, vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă în majoritatea zonelor. În sudul țării se vor înregistra cele mai mari temperaturi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse slabe în zonele montante și în zonele de vest și nord-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în weekend

În weekend, vremea va fi călduroasă în sud-vestul, sudul și estul țării, iar local în Oltenia și Muntenia va fi caniculă și disconfort termic în creștere. În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Izolat, vor fi averse și descărcări electrice de scurtă durată pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia și Moldova.

Săptămâna viitoare, luni, vremea se va menține călduroasă, caniculară în sudul și sud-vestul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…11 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul și estul țării. Tot aici vor fi izolat ploi, iar vântul va sufla slab și moderat.