Funcția secretă a mașinii de spălat. Elimină murdăria complet și economisești bani la factura de curent

de: Ionuț Vieru
31 07. 2024

Mașina de spălat a devenit o necesitate pentru multe gospodine. Le face viața mai ușoară și le scutește de mult timp. Are multe funcții „ascunse” pe care nu toată lumea le cunoaște, dar ar trebui să le folosiți.

Funcția necunoscută a mașinii de spălat

Fiecare casă ar trebui să aibă o mașină de spălat. Rareori acordăm atenția pe care o merită acestui aparat care este esențial pentru menținerea curată a întregii case.

Trebuie să ai o mașină de spălat pe măsură nevoilor casei, dar și să știi cum funcționează. Este bine să profiți de toate funcțiile mașinii de spălat pentru a beneficia cu adevărat de tot ce oferă ea.

Folosirea corectă a mașinii de spălat poate economisi mulți bani pe care îi putem folosi pentru alte lucruri. De asemenea, un aspect pe care mulți nu îl iau în considerare este curățarea mașinii de spălat.

Din fericire, majoritatea au această funcție de autocurățare. Există mașini de spălat care au un buton specific sau o combinație a acestora care ne permit să profităm de această funcție.

Astfel vei elimina toată murdăria acumulată de mașina de spălat. Chiar dacă crezi că doar pentru că este un instrument de spălat și este în contact permanent cu apa și detergentul, este curat, te înșeli.

Cea mai bună metodă de a curăța mașina de spălat

Multe mașini de spălat sunt dotate cu programe de autocurățare, așa că cel mai bine este să le folosiți întotdeauna înainte de a încerca orice altceva. Totuși, dar doriți să o curățați manual, puteți folosi oțetul. Cum? Iată ce trebuie să faceți, pas cu pas:

  1. Umpleți mașina de spălat la cel mai înalt nivel cu apă fierbinte
  2. Adăugați două căni de oțet alb
  3. Setați mașina de spălat să ruleze un ciclu complet
  4. Când ciclul este terminat, ștergeți interiorul tamburului folosind o cârpă umedă și curată
  5. S-ar putea să vă rămână câteva pete încăpățânate. Folosește o periuță de dinți veche pentru a scăpa de ele
  6. Rulați un al doilea ciclu cu apă. Acest lucru va clăti orice resturi de oțet și reziduuri