Fructul pe care trebuie să îl pui lângă cartofi ca să nu mai încolțească. Nu se vor mai strica

Fructul pe care trebuie să îl pui lângă cartofi ca să nu mai încolțească. Nu se vor mai strica
Ce trebuie să pui lângă cartofi pentru a nu încolți

Toate alimentele au un termen de valabilitate. Unele expiră repede, precum lactatele, iar altele mult mai greu, de regulă conservele. Există diferite mici trucuri pe care gospodinele le pot folosi în bucătărie pentru ca alimentele să-și păstreze prospețimea cât mai mult.

Ce poți pune lângă cartofi pentru a nu încolți

Cartoful este leguma care nu lipsește mai deloc din casele noastre. Este una dintre cele mai gustoase garnituri și merge aproape cu orice. Din păcate, după un anumit timp, ei pot încolți și nu mai sunt buni pentru consum.

Un mic secret pe care ar trebui să-l cunoască orice gospodină este să păstreze cartofii alături de mere. Merele eliberează un gaz care se numește, iar acesta împiedică cartofii să încolțească. De asemenea, pentru a prelungi viața merelor, este suficient să le pui într-o pungă de hârtie.

Bananele, de asemenea, este un fruct care are foarte multe beneficii asupra organismului și este consumat de mulți români. De cele mai multe ori, bananele coapte se alterează după circa 2 sau 3 zile. Ele încă mai sunt bune de consum, însă nu vor avea același gust.

Pentru ca bananele să rămână proaspete cât mai mult timp, este suficient să înfășori capetele cu o folie alimentară. Dacă faci acest lucru, vei prelungi viața bananelor cu încă 2-3 zile.

Cel mai rapid mod de a curăța cartofii

Atunci când gătim cartofi, de obicei facem mai multe porții, ceea ce înseamnă că trebuie să-i curățăm de coajă. Nu este ceva neapărat greu de făcut, însă costă timp și, de cele mai multe ori, nervi.

Din fericire, există o soluție care te poate scăpa de această problemă și vei reuși să cureți cartofii mult mai ușor. Tot ce trebuie să faci este să pui cartofii cu totul la fiert, fără a curăța coaja înainte.

După ce îi scoți de la fiert, taie de jur împrejur, pe o linie orizontală, coaja, însă nu foarte adânc. Mai apoi, cartofii crestați trebuie puși într-o oală. Oala va trebuie să o lași pe foc, adaugi apă și aștepți să dea în clocot.

După ce cartofii au fiert, scurgeți apa și turnați peste aceștia apă rece. La final, coaja se va curăța mult mai ușor de pe ei față de înainte, dacă nu ar fi fost fierți. Este un truc simplu care te poate scuti de timp și de nervi.