Fructul pe care să-l consumi după masa de Paște. Sfatul vital al doctorului Tudor Ciuhodaru
Sărbătorile sunt întotdeauna o provocare pentru români, la capitolul alimentar. Medicul Tudor Ciuhodaru, despre fructul pe care să-l consumi după masa de Paște, pentru a nu risca să dezvolți afecțiuni de sănătate. În acest fel, îți ajuți sistemul digestiv. Află în rândurile de mai jos despre ce produs este vorba.
Cum mâncăm de Paște pentru a nu ne pune sănătatea în pericol
Nu mai este o noutate faptul că românilor le place să mănânce gras, mai ales în perioada sărbătorilor. Paștele este una dintre cele mai importante evenimente de acest fel. Specialiștii în domeniul sănătății ne recomandă tuturor să avem grijă la modul în care consumăm produsele de la masă, mai ales dacă am ținut post.
Alimentația trebuie reluată progresiv de Paște, în caz contrar existând riscul de a dezvolta numeroase complicații. Dacă am ținut post, trebuie să începem consumul de alimente cu brânzeturi, legume, fructe și carne de pasăre, urmate de cantități mici de ciorbă, de friptură.
Pentru a nu ne confrunta cu afecțiuni de sănătate, este important să oferim sistemului digestiv posibilitatea de a se acomoda la un nou aport caloric – și nu numai. Combinația de grăsime şi băutură alcoolică poate să conducă la colecistite, pancreatite, cazuri grave. Nu se întâmplă rareori astfel de situații.
Medicul Tudor Ciuhodaru recomandă tuturor să consumăm fructe după masa de Paște. Specialistul a vorbit despre un fruct exotic și gustos, care are efecte benefice asupra sistemului digestiv. Înainte de a explica despre ce este vorba, este esențial să înțelegem câteva informații.
Medic, despre fructul pe care să-l consumi după masa de Paște
Obiceiul de a încorpora fructe în dietă, după masa îmbelșugată de Paște, vine la pachet cu diverse beneficii pentru sănătate. Așa cum știm cu toții deja, fructele sunt bogate în vitamine esențiale, minerale și fibre. Toate îmbunătățesc procesul de digestie, ajută la stimularea imunității și contribuie, în timp, la reducerea riscului de dezvoltare de boli cronice.
Fructele mai prezintă un avantaj, în contextul meselor pline de cărnuri: sunt sărace în calorii. Astfel, dacă vei consuma astfel de produse după Paște, îți vei ajuta organismul să echilibreze mâncărurile grele. Medicul Tudor Ciuhodaru a spus ce fruct ar trebui să fie consumat de toți românii după masa de Paște.
„Felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a nu ne suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit B1TV.
Specialistul a explicat că nu este vorba despre ananasul de la conservă. Dacă vrem să ne bucurăm de un proces digestiv mai ușor, este bine să consumăm ananas crud, potrivit medicului Tudor Ciuhodaru.