Fructul pe care poți să îl mănânci în fiecare zi. Are 7 super beneficii la care nu te așteptai

de: Bișinicu Andreea
22 02. 2023

Indiferent dacă îl savurezi cu lingura sau îl amesteci într-o salată festivă de fructe, kiwi este unul dintre cele mai îndrăgite fructe tropicale, cu o coajă subțire de culoare maro deschis, ușor neclară la exterior și fructe verzi, dulce-acrișoare la interior. Cât de sănătos este, de fapt, acest fruct.

Ce beneficii are kiwi-ul asupra organismului

„Kiwi-urile sunt extrem de versatile și pot fi incluse în atât de multe feluri de mâncare dulci și sărate, precum și pentru a fragezi carnea”, este de părere medicul Abeer Bader, specialist principal în nutriție clinică la Centrul de greutate al Spitalului General din Massachusetts.

Actinidina din kiwi, o enzimă care s-a dovedit că ajută organismul să digere diferite tipuri de proteine, combinată cu aroma sa acidulată irezistibilă, permit ca fructul să favorizeze marinatele pentru carne.

Alte idei de alimente delicioase pentru kiwi includ:

  • Să le adaugi la rețeta de smoothie-uri de dimineață,
  • Să le tai feliuțe pentru salate de fructe sau salate pe bază de verdeață,
  • Amestecă un kiwi tăiat cubulețe într-o rețetă de salsa,
  • Garnire de ovăz peste noapte, fulgi de ovăz fierbinte sau parfait de iaurt cu kiwi pentru a vă lumina dimineața,
  • Pune kiwi tăiat cubulețe în rețeta preferată de brioșe sau pâine dulce,
  • Adaugă kiwi în sosurile sărate preferate.

Citește și Fructele exotice pe care românii le pot planta din 2023. Pomii au fost aclimatizaţi la Staţiunea Pomicolă Istrița

Fructul exotic conține nutrienți benefici organismului

Deși sunt sezoniere toamna, puteți găsi de obicei kiwi pe tot parcursul anului în secțiunea de produse din supermarket pentru a vă satisface fiecare poftă de kiwi și nevoia culinară.

Chiar dacă nu arată la fel de primitor din exterior, coaja de kiwi este plină de nutrienți și este perfect sigură și sănătoasă de mâncat, motiv pentru care experții îți recomandă să nu cureți fructul, înainte de a-l consuma.

De fapt, potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul European de Nutriție, consumul unui kiwi întreg, cu tot cu coajă, oferă cu 50% mai multe fibre, 32% mai multă vitamina E și 34% mai mulți folați (alias vitamina B9).

Beneficiile impresionante pentru sănătate ale fructului kiwi, combinate cu toate modurile în care poate fi adăugat la rețete, fac din acesta un super-aliment ușor, bogat în nutrienți și unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca în fiecare zi.

Citește și Alimentele care hidratează pielea. Așa vei scăpa de aspectul uscat de pe timpul iernii