Fructul de 80 de bani care încetinește îmbătrânirea. Este perfect în sezonul rece, kilogramul este ieftin

Fructul de 80 de bani care încetinește îmbătrânirea. Este perfect în sezonul rece, kilogramul este ieftin
Fructul ieftin care încetinește îmbătrânirea.

Un fruct de 80 de bani încetinește îmbătrânirea. Oamenii care vor să rămână cât mai mult tineri au început să îl caute cu disperare. Acesta este ieftin, întărește imunitatea și menține inima sănătoasă. De asemenea, specialiștii susțin că este perfect pentru sezonul rece și poate fi introdus ușor în alimentație. Doamnele au aflat deja că nu are nici multe calorii. Iată despre ce este vorba!

Fructul ieftin care încetinește îmbătrânirea: nu are multe calorii

Sezonul rece a început, iar specialiștii recomandă ca toți românii să fie mai atenți la alimentație lor. Mulți dintre ei și-au schimbat deja obiceiurile în privința regimului de viață și consumă alte alimente care să le ajute organismul. Experții au adus în prim-plan un fruct care are proprietăți fabuloase.

Mai exact, el întărește imunitatea, menține inima sănătoasă și nu are multe calorii, așa că este deosebit și pentru doamnele care țin o dietă strictă pentru slăbit. De asemenea, gospodinele nu trebuie să își facă griji în privința banilor pentru că un kilogram costă între cinci și șase lei, astfel că este accesibil oricui.

Mai exact, este vorba despre portocală, care este oricum vedeta sezonului rece. Cei mai mulți români își amintesc cu drag de serile de Moș Neculae când în ghetuțe își făceau apariția câteva din aceste fructe, dulciuri și alte obiecte. Mulți consumă portocale în diverse moduri, dar puțini sunt conștienți de cât de bune sunt pentru organism.

Detalii despre fruct

  1. Contribuie la sănătatea inimii. Datorită conținutului ridicat de Vitamina C, fibre, potasiu și colină, portocalele ajută la menținerea sănătății inimii și pot preveni un atac cerebral, dacă sunt consumate regulat.
  2. Ajută în prevenția acneei. Portocalele conțin vitamina A, motiv pentru care previn răspândirea bacteriilor în organism. În plus, sunt folosite în multe produse cosmetice pentru că reduc inflamațiile de pe ten și oferă un aspect tânăr. Mai mult, acidul citric pe care îl conțin aceste fructe previne apariția acneei și contribuie la micșorarea semnificativă a porilor și ajută la procesul de eliminare al celulelor moarte.

Curiozități

  • Brazilia este cel mai mare producător de portocale din lume.
  • În America sunt recoltate peste 25 de miliarde de portocale.
  • În Anglia, în timpul Reginei Victoria, portocalele reprezentau un cadou fabulos.
  • Aroma de portocală este pe locul trei în topul preferințelor, după ciocolată și vanilie.
  • Portocalele au fost cultivate pentru prima dată în China, în jurul anului 2.500 Î. Hr.
  • Romanii au adus prima dată portocali din India.
  • Columb a adus portocali din Insulele Canare în Haiti, în anul 1493.
Urmăriți Playtech.ro și pe