Fructul de 2 lei care îți prelungește viața: „O singură bucată o crește cu 13 minute”

Fructul de 2 lei care îți prelungește viața: „O singură bucată o crește cu 13 minute”
Consumul altor alimente populare ne poate scurta viața

Un nou studiu aduce vești proaste pentru iubitorii de grătar. Conform acestuia, consumul unui singur hot dog poate lua 36 de minute din viața ta. De cealaltă parte, studiul cercetătorilor din Michigan arată că fructele de banane ne pot prelungi viața cu cel puțin 13 minute. Deși ați avea tendința să nu credeți, studiul este unul real. Studiul vorbește de beneficii și de faptul că bananele sunt mai bune, în detrimentul unui grătar suculent.

Consumul altor alimente populare vă poate scurta viața

Toată lumea vrea să trăiască mai mult. Și ni se spune adesea că secretul pentru a face acest lucru este să facem alegeri mai sănătoase în ceea ce privește stilul de viață, cum ar fi să facem exerciții fizice, să evităm fumatul și să nu consumăm prea mult alcool. Studiile au arătat, de asemenea, că dieta poate crește durata de viață.

Un nou studiu a constatat că o alimentație mai sănătoasă ar putea prelungi durata de viață cu șase până la șapte ani la adulții de vârstă mijlocie, iar la adulții tineri, ar putea crește durata de viață cu aproximativ zece ani.

Studiul ne avertizează în privința consumului de alimente populare care ne pot scurta viața. Potrivit unui nou studiu al Universității din Michigan, este adevărat. Iată cum se prezintă acestea, potrivit studiului:

  • Șuncă: 6 minute și 30 de secunde
  • Pizza: 7 minute, 8 secunde
  • Dublu cheeseburger: 8 minute, 8 secunde

 

Cercetătorii au reunit date din numeroase studii care au analizat dieta și longevitatea, alături de date din studiul Global Burden of Disease, care oferă un rezumat al sănătății populației din numeroase țări.

Combinând aceste date, autorii au putut apoi să estimeze modul în care speranța de viață a variat în funcție de modificările continue ale consumului de fructe, legume, cereale integrale, cereale rafinate, nuci, leguminoase, pește, ouă, produse lactate, carne roșie, carne procesată și băuturi zaharoase.

Fructele de banane ne cresc longevitatea cu 13 minute

Estimările privind speranța de viață pe care le face acest studiu provin din cele mai amănunțite și recente meta-analize, un studiu care combină rezultatele mai multor studii științifice, privind dieta și mortalitatea. Studiul enumeră, de asemenea, alimentele care măresc durata de viață, printre care avocado, banane, somonul și sandvișul cu jeleu, după cum urmează:

  • Avocado: 2 minute, 8 secunde
  • Banane: 13 minute, 30 de secunde
  • Somon: 13 minute și 5 secunde
  • Jelly Sandwich: 33 minute și 6 secunde

 

„Cu siguranță vrei să mănânci banane. Acestea sunt pline de potasiu, care poate ajuta la gestionarea tensiunii arteriale.

Făcând alegeri alimentare inteligente, puteți trăi de fapt mai mult și mai puternic, iar acesta este un mesaj puternic.”, spune nutriționistul Joy Bauer, unul din coautorii studiului.

Concluzia este că fructele de banane ne pot prelungi viața! Așadar, puteți să vă măriți speranța de viață și să vă reduceți riscul de cancer și de hipertensiune arterială dacă mâncați fructele de banane.

Fructele de banane ar putea să vă facă să vă simțiți sătui mai mult timp. Când vorbim de fructele de banane crude, acestea oferă cele mai mari beneficii nutritive. În timp ce toată lumea are propria preferință, dacă preferă fructele de banane galbene sau verzi, substanțele nutritive ale acestora variază în funcție de gradul de coacere. Studiul a fost publicat în revista Nature Food.

Concluzie

Dacă ar fi să facem un calcul, dacă am mânca el puțin trei banane pe zi, ne-am prelungi viața cu aproape 40 de minute, în fiecare zi. Noi spunem că merită! Fructele de banane sunt extrem de bogate într-o fibră numită pectină.

Toată lumea ar trebui să încerce să mănânce între trei și patru banane în fiecare săptămână, conform recomandărilor.