Fructul cu care o româncă a dat lovitura în afaceri. Ioana stoarce din el cea mai sănătoasă licoare, dar și bani frumoși. Un litru costă și 60 de lei

Fructul cu care o româncă a dat lovitura în afaceri. Ioana stoarce din el cea mai sănătoasă licoare, dar și bani frumoși. Un litru costă și 60 de lei
Fructul cu care o romanca a dat lovitura in afaceri. Ioana stoarce din el cea mai sanatoasa licoare dar si bani frumosi, un litru costa si 60 de lei

O româncă a pus bazele unei afaceri de succes folosindu-se de unul dintre cele mai neobișnuite fructe din România. Afacerista Ioana Ciortea este extrem de mândră de brandul său, Strop de Soare, după ce a investit 20.000 euro într-o plantaţie din Alba. Ce fruct a îmbogățit-o pe româncă.

 

Ioana Ciortea a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj, iar în anul 2012 a luat o decizie care i-a transformat complet viața. Românca și-a deschis propria afacere, după ce a investit suma incredibilă de 20.000 euro într-o plantaţie de cătină din Alba.

Potrivit femeii de afaceri, plantația cu 9.000 de copaci produce aproximativ o mie de sticle de nectar de cătină pe zi. Brandul ei, Strop de Soare, se vinde, momentan, doar online și presupune comercializarea unor sticluțe de suc concentrat de cătină cu miere, cu aronia sau ulei esenţial de grepfrut.

„Pentru că iubesc natura şi tot ceea ce are ea să ne ofere pentru a ne sprijini sănătatea, am ales ca în anul 2012 să înfiinţez o plantaţie cu peste 9.000 de copăcei în judeţul Alba în Gârbova de Sebeş.

Totodată, am decis ca această plantaţie să fie îngrijită într-o manieră cât mai natural, fără pesticide, fără chimicale şi astfel că, la trei ani de la debutul demersurilor de certificare, am reuşit să obţinem şi recunoaşterea ca plantaţie ecologică“, a povestit Ioana Ciortea, exclusiv pentru Ziarul Financiar.

Citește și Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi cu coajă. Sigur nu știai asta!

„Produsele au un efect puternic terapeutic şi sunt fără adaos de zahăr!”

Cătina a devenit, în ultima decadă, un fruct extrem de popular pentru beneficiile sale asupra organismului uman, în special în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar, mai ales în perioada mai rece a anului.

Nectarul de cătină este obținut prin presare la rece, fiind sucuri concentrate naturale, nepasteurizate. De profesie tehnician de imagistică şi radiologie medicală, Ioana Ciortea este convinsă că a luat cea mai bună decizie atunci când a pus bazele brandului Strop de Soare.

„Momentan aceste sucuri sunt produse prin presare la rece, sunt nepasteurizate pentru că am ales să le păstrăm în varianta lor cât mai crudă pentru a avea un efect puternic terapeutic şi ele sunt fără adaos de zahăr sau de apă.

Am ales acest nume – Strop de Soare, pentru că soarele este un element foarte important în dezvoltarea arbuştilor din cătină, iar plantaţia noastră este localizată cu o expunere îndelungată la soare. Este de asemenea într-un loc cu aer curat, nepoluat.”, a completat fondatoarea brandului.

O sticluță de nectar de cătină costă în jur de 20 de lei, iar magazinul online al brandului Strop de Soare pune la bătaie multe oferte pentru clienții săi, precum 4 sticluțe de nectar la prețul de 72 de lei sau 7 sticluțe plus una gratuită pentru suma de 126 de lei.

Citește și Ce înseamnă dacă fructele din magazine au un praf alb pe ele. Este bine sau nu să le cumperi?