Fructul care poate cauza moartea dacă îl consumi când iei și medicamente. Medicii trag un semnal de alarmă!

Fructul care poate cauza moartea dacă îl consumi când iei și medicamente. Medicii trag un semnal de alarmă!
Fructul care poate cauza moartea dacă îl consumi când iei și medicamente. Medicul trage un semnal de alarmă!

Avertisment dur din partea medicilor! Acest fruct poate cauza moartea dacă îl consumi când iei şi medicamente. Iată lista pastilelor cu care nu ai voie să îl combini.

Fructul poate cauza moartea dacă este consumat odată cu anumite medicamente

Celebrul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi vorbeşte despre pericolul consumării grepfrutului în combinaţie cu anumite medicamente. Deşi este un fruct cu nenumărate beneficii, acesta poate deveni letal. Se pare că celebrul citric dezactivează enzimele din corp, care trebuie să descompună medicamentele, potențându-le efectele chiar și de 20 de ori.

Pentru stabilirea corectă a dozei de medicament, pacientul nu trebuie să fi consumat cu trei zile înainte fructul. Desigur, gravitatea efectului poate varia de la persoană la persoană în funcție de cantitatea de grepfrut consumată și de ingredientele medicamentului.

Iată care sunt pastilele care, combinate cu grepfrutul, pot duce la distrugerea anumitor organe, sângerări gastrointestinale sau chiar la moarte subită:

  • Antibiotice precum eritromicina sau claritromicina
  • Viagra
  • Cafeină
  • Anticoncepţionale
  • Medicamente anxiolitice precum Xanax
  • Allegra
  • Tegretol (epilepsie)
  • Dextromethorphan (răceală, tuse)
  • Codeină
  • Wellbutrin (astm)
Fructul care poate cauza moartea dacă îl consumi când iei și medicamente. Medicul trage un semnal de alarmă!
Fructul care poate cauza moartea dacă îl consumi când iei și medicamente. Medicul trage un semnal de alarmă!

Grepfrutul, o minune pentru sănătate

În ciuda faptului că poate fi periculos în combinaţie cu anumite medicamente, grepfrutul este extraordinar pentru sănătate. Acesta este de real ajutor atunci când dorim să scăpăm de nişte kilograme în plus şi este o sursă excelentă de vitamina C, ceea ce înseamnă că întăreşte sistemul imunitar.

De asemenea, conţine o cantitate importantă de vitamina A, necesară pentru menţinerea sănătăţii pielii şi a mucoaselor, şi antioxidanţi flavonoizi. În plus, reprezintă o bună sursă de licopen, beta-caroten, xantină şi luteină.

Dacă bei în fiecare zi suc din grepfrut, pietrele la rinichi devin o amintire urâtă şi vei avea un ficat sănătos. Un alt beneficiu al fructului este atenuarea afecţiunilor cronice precum depresia sau durerile de cap.

De ce să nu bei suc de portocale dimineața

Și sucul de portocale poate fi dăunător, dacă este consumat cu alte alimente. Un alt detaliu pe care nu mulți îl știu este că fructele citrice sau sucurile din acestea pot transforma laptele într-o substanță asemănătoare mucusului, greu de digerat de stomac. În cazul acesta intervine inconfortul, senzația de greu și balonarea.

Dacă vrei totuși să bei suc de potocale dimineața, fă-o după 30 de minute după ce ai mâncat micul dejun. Doar așa poți evita senzația de prea plin sau cea de oboseală, iar stomacul tău este ferit de digestie îngreunată care îi poate da bătăi de cap. Iată mai jos câteva opțiuni pentru prima masă a zilei care te scapă de senzația de foame și te ajută să-ți iei toată energia de care ai nevoie până la următoarea pauză!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI