Fructele care îngrașă cel mai mult. Toți românii le cumpără și cred contrariul
Dacă ţii dietă sau obişnuieşti să le consumi în cantităţi mari, atunci trebuie să afli topul fructelor care îngraşă cel mai mult. Deşi ai tinde să crezi că nu îţi pot afecta silueta, unele dintre acestea conţin mai mult zahăr decât ţi-ai fi închipuit vreodată.
Acestea sunt fructele care îngraşă cel mai mult
În cazul în care doreşti să slăbeşti, este important să afli care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti pentru a obţine rezultate în cât mai scurt timp posibil. Printre acestea se numără şi câteva fructe bogate în zahăr şi calorii: avocado, bananele, nuca de cocos, fructele confiate.
“Este clar pentru toată lumea că fructele sunt sănătoase. Unele dintre ele sunt însă bogate în carbohidraţi şi zahăr şi pot să ne îngraşe. În topul fructelor cu multe calorii este avocado. Are multe vitamine, dar poate conţine 300 de calorii, adică echivalentul a două felii de pâine sau a unei bucăţi de carne. Bananele sunt fructe care au cam 200 de calorii.
Sunt săţioase, sunt gustoase, dar dacă sunteţi la dietă trebuie să le evitaţi. Strugurii îngraşă deoarece au mult zahăr. Dacă alegeţi aceste fructe nu le consumaţi zilnic, ci odată pe săptămână“, spune nutriţionistul Eva Iorţan, conform Adevărul.ro.
Fructele confiate trebuie şi ele evitate, dat fiind că au o cantitate destul de mare de zahăr. Dacă ţineţi neapărat să le mâncaţi, atunci ar fi indicat să nu consumaţi o porţie de 50 de grame de două ori pe săptămână. Şi nuca de cocos se încadrează în topul celor mai periculoase fructe pentru siluetă. 15 grame de fulgi au peste 100 de calorii!
“Fructele confiate se realizează prin deshidratare. Însă toate zaharurile rămân în ele în cantităţi concentrate şi de aceea îngraşă mult mai mult decât fructele proapete. Dacă vă uitaţi pe ambalaj o să vedeţi că 100 de grame de fructe confiate pot avea şi până la 300 de calorii”.
Care sunt fructele indicate în diete
Pe de altă parte, fructele care trebuie mâncate cât mai des pentru a ajuta la arderea grăsimilor sunt coacăzele, merele, rodia, grepfruitul, lămâia, fructele de pădure şi cireşele. Medicii nutriţionişti recomandă, pentru a ne putea bucura de toate beneficiile acestora, consumul lor pe stomacul gol, între mese.
“Fructele se digeră rapid. Ele ajung din stomac direct în duoden. De aceea se recomandă ca fructele să se mănânce pe stomacul gol şi nu ca desert după o masă copioasă. Dacă nu le mâncaţi dimineaţa, consumaţi-le ca şi gustare la o distanţă de 2-3 ore faţă de mesele principale“, mai spune medicul.