‘Frozen’ de România atrage tot mai mulți turiști. Locul de gheață unde se duc românii pentru poze

‘Frozen’ de România atrage tot mai mulți turiști. Locul de gheață unde se duc românii pentru poze
În ce loc se duc mulți turiști sursă foto: captură video

Turiștii s-au grăbit să admire „regatul de gheață” care se ascunde în România. Acest loc îi face pe toți să creadă că intră în pielea personajelor din Frozen, mulți fiind uluiți de spectacolul făcut de natură. Vremea geroasă din ultimele zile și-a pus amprenta acolo.

Unde se găsește locul de gheață din România

Cei care merg la Cheile Râmețului din județul Alba sunt răsplățiți cu imagini de vis și amintiri de neuitat. Acest loc este cel mai mare obiectiv natural al părții centrale a Trascăului. Zona a fost declarată rezervație naturală complexă, întinzându-se pe o suprafață de 150 de hectare.

Mulți depun un efort sporit pentru a traversa Cheile Râmețului, însă tot ce văd este spectaculos, fără a mai ține cont de anotimp. Traseul are o dificultate medie și pornește de la Cabana Râmeț, care se află în apropierea Mânăstirii Râmeț. Turiștii abia așteaptă să se bucure de zona respectivă.

Locul din România care pare rupt din basme. Turiștii abia așteaptă să ajungă acolo

Mai exact, teritoriul este unul stâncos, astfel că turiștii traversează pe cabluri montate în pereți sau pe scoabe. De asemenea, cei care se aventurează în locul respectiv sunt nevoiți să traverseze prin apă în unele locuri, însă zona cu versanți apropiați pare ruptă din basmele făcute pentru cei mici.

Mai mult, surprizele nu se opresc doar la spectacolul făcut de natură. Turiștii merg în locul respectiv pentru a ajunge și într-un sat izolat, potrivit Antena 3. Acolo, ei pot să admire casele tradiționale vechi, care au acoperișe de paie. Grajdurile par dintr-o altă lume, fiind pline de vegetație.

Cătunul Cheia din zona respectivă este locuit doar pe timpul verii, astfel că în sezonul răcoros pare că timpul s-a oprit în loc în zonă. Cei care vor să își încarce bateriile și să petreacă timpul în natură fac tot posibilul să viziteze „regatul de gheață” din România, chiar dacă traseul nu este unul mult prea ușor.

Ce trebuie să știe turiștii

Vremea din ultimele zile a fost extrem de geroasă, astfel că românii au fost surprinși, ținând cont de schimbările de temperatură. Cu toate acestea, zonele superbe din România par rupte din filme, ținând cont de zăpada așternută. Mulți au vrut să profite de tot ce se întâmplă și să viziteze anumite locuri.

O cruce albastră marchează traseul care are o durată de aproximativ patru ore, dus-întors. Cheile Râmețului din Alba le amintesc tuturor de scenele din Frozen, astfel că turiștii au vrut să profite de vremea rece și să viziteze „regatul de gheață” ascuns în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI