Frații Tate și-au recuperat 7 dintre mașinile confiscate. Autoturismul pe care l-au vrut neapărat înapoi: ”Mi-a fost foarte dor de această mașină”

de: Daoud Andra
02 10. 2024

Frații Tate au primit miercuri o veste bună: autoritățile au ridicat sechestrul de pe 7 dintre cele 12 mașini care le fuseseră confiscate în vară. Cei doi contestaseră măsura sechestrului din dosarul în care sunt cercetați. Tristan Tate își dorea neapărat să intre în posesia uneia dintre mașini.

Frații Tate și-au primit înapoi o parte dintre mașini

Andrew și Tristan Tate au primit dreptul de a folosi din nou 7 dintre cele 12 mașini pe care DIICOT le confiscase de la ei vara aceasta. Cele 12 mașini au o valoare cumulată de peste 4 milioane de euro, iar autoritățile au pus sechestru pe ele pentru a recupera prejudiciul din dosarul în care cei doi sunt acuzați de trafic de persoane și alte infracțiuni.

Frații Tate au contestat măsura și au câștigat, parțial, mașinile înapoi. Cei doi nu au putut prezenta documente pentru toate cele 12 mașini, astfel că 5 dintre ele au rămas în depozitul autorităților. Decizia de a le fi înapoiate o parte dintre mașini l-a bucurat pe Tristan Tate, care spune că cea mai importantă dintre ele este o Lada cumpărată de la un fost membru al Partidului Comunist.

”Niciuna dintre ele nu contează. 12 dintre ele nu contează. Ce este important e că îmi iau Lada înapoi. Mi-a fost foarte dor de această mașină, simt că DIICOT a întrecut măsura când mi-a furat Lada, iar faptul că se întoarce la mine este mai important decât orice altceva. Am cumpărat-o de la un fost membru al Partidului Comunist al lui Nicolae Ceaușescu, care a cumpărat mașina în 1979 și care mi-a vândut mașina acum 4 ani. De atunci o iubesc. Este o bucățică din istoria României”, a declarat Tristan Tate.

Percheziții la adresele celor doi, în luna august

Mașinile fraților Tate ajunseseră în posesia DIICOT în urma unor percheziții la adresele celor doi, efectuate în luna august. Procurorii au aplicat această măsură pentru a recupera o parte din prejudiciul produs de Andrew și Tristan Tate, acuzați că ar fi exploatat mai multe tinere, unele dintre ele minore. Cei doi sunt vizați și de o altă anchetă, iar într-un alt dosar au mai fost confiscate 11 mașini de lux.

Tristan Tate se află sub control judiciar, în timp ce fratele său, Andrew, este în arest la domiciliu. Problemele celor doi au început în urmă cu doi ani, după ce o tânără de origine americană a cerut ajutorul autorităților, spunând că este sechestrată în casa celor doi frați. Poliția a demarat atunci o anchetă, iar frații Tate au ajuns în arest la domiciliu.