Frații Dedeman mai dau o lovitură în România. Ultima achiziție de proporții a milionarilor

Frații Dedeman mai dau o lovitură în România. Ultima achiziție de proporții a milionarilor
Noua achiziție a fraților Dedeman

Dragoș și Adrian Pavăl sunt fondatorii celui mai mare retailer local de bricolaj, având un număr mare de magazine Dedeman în toată țara. Recent, cei doi au cumpărat un nou teren, de circa 9.000 de metri pătrați, în municipiul Botoșani, de la Întreprinderea de Mică Industrie Agricolă.

O nouă achiziție pentru frații Dedeman

Compania de la care antreprenorii au cumpărat terenul se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management. Conform datelor analizate de Profit.ro, terenul a costat în jur de 450.000 de euro.

În această sumă de bani au fost incluse construcțiile existente, centrala termică, spațiu de producție, ateliere mecanice și clădiri de birouri de 118 metri pătrați. De asemenea, terenul este amplasat lângă unul dintre punctele de lucru ale companiei Rematinvest.

În anul 2021, Dedeman a înregistrat o cifră de afaceri de peste 10 miliarde de lei. În anul 2020, cel mai mare retailer local de bricolaj a înregistrat o cifră de afaceri de 9 miliarde de lei, dintre care 1,6 miliarde de lei profit, arată datele raportate de Ministerul Finanțelor.

Frații Pavăl și-au investit banii în diferite proiecte, în afară de Dedeman. Cele mai mari sume au fost direcționate către sectorul imobiliar. Cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești a fost efectuată de ei, atunci când au plătit circa 200 de milioane de euro pentru complexul de birouri The Bridge.

Frații Pavăl u lansat o nouă firmă care va produce plăci ceramice

Dragoș și Adrian Pavăl au creat o nouă firmă. Aceasta va produce plăci și dale din ceramică, numită Navaria Ceramics. În momentul de față, retailerul de bricolaj Dedeman comercializează deja o gamă de plăci ceramice sub brandul Navaria Ceramics, produse în Bulgaria.

Noua firmă care se va ocupa cu producerea de plăci și dale din ceramică a fost fondată de către Paval Holding, compania de holding a fraților Pavăl. Domeniul principal de activitate al Navaria Ceramics este fabricarea materialelor de construcții din argilă.

De asemenea, activitatea principală este fabricarea plăcilor și dalelor din ceramică. În magazinul Dedeman se regăsesc deja pe rafturi o gresie de exterior și interior porțelanată cu brandul Navaria Ceramics, identic cu cel al noii firme, produsă în Bulgaria.

Citește și: Ea este moştenitoarea imperiului Dedeman. Are 28 de ani şi a preferat să stea în umbră până acum