Frații Andrew și Tristan Tate, un pericol pentru societatea românească, nu doar din punct de vedere legal: „Închisoarea le-a dat aripi!” EXCLUSIV
Frații Tate, Andrew și Tate, s-au întors la viața de dinainte din închisoare: bani, viață de lux și multe femei. Ba mai mult, în închisoare și-au făcut și mai mulți fani. Cele 92 de zile din închisoare i-au transformat în niște supereroi, mai ales pentru adolescenți. Într-un interviu pentru Playtech.ro, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, le-a făcut profilul psihologic celor doi frați, și a atras atenția asupra influenței pe care o au asupra celor tineri.
Ce au făcut frații Tate după ce au ieșit din închisoare
Frații Tate au fost trimiși în judecată pentru constituirea de grup infracțional, trafic de persoane și viol.
Cei doi au fost plasați sub control judiciar, perioadă în care nu au voie să părăsească România și trebuie să dea cu subsemnatul la poliție, totodată, ei nu au voie să ia legătura cu persoanele din dosar pentru că în caz contrar se pot întoarce în spatele gratiilor. În total ei au stat în arest 3 luni în închisoare, după care au fost trimiși în arest la domiciliu.
Și când au fost închiși frații Tate au continuat să facă bani și să atragă un număr mare de adepți. Sunt celebri pe toate rețelele: Facebook,Instagram sau Tik Tok,iar filmulețele cu ei au miliarde de vizualizări aprecieri și au fani din toată lumea..
La ieșirea din închisoare au continuat să spună că sunt nevinovați și că s-au fabricat dosare,ba chiar a fost abandonat de autoritățile din România, Marea Britanie sau SUA pentru că ar fi fost extrem de vocali asupra mai multor subiecte
„Cred că, din cauza opiniilor mele politice și pentru că sunt anti-LGBT, împotriva războiului din Ucraina, împotriva vaccinului COVID, împotriva multor lucruri și am fost foarte vocal în această privință, cred că au fost foarte bucuroase că am suferit aceste consecințe și nu au decis să facă ceva în această privință, așa cum ar fi putut face. Așa că se întâmplă multe lucruri.
Dar tot ce pot face ca bărbat este să rămân credincios mie însumi și lui Dumnezeu și să fac ceea ce trebuie”, a spus Andrew Tate într-un interviu pentru Antena3. În interviul cu pricina acesta spune că a fost îndreptățit și că nu are legătură cu videochatul și cu niciuna dintre acuzații.
Profilul fraților Tate, făcut de un psiholog criminalist
Andrew și Tristan au făcut la începutul lunii august filmare de 24 de ore postată pe Rumble în care arată cum au petrecut cele 92 de zile din închisoare. În interiorul casei au improvizat o cameră asemănătoare cu cea din penitenciar în care aveau doua paturi și o toaletă, dar și un bax de apă.
În cele 24 de ore aceștia mănâncă, dorm, fumează, critică situația din închisori, dar și sistemul de justiție românesc.
„Noi avem lucruri de făcut. Am stat 92 de zile, avem potențial, câte puteam face. Avem lucruri de făcut, avem copii. Îți dai seama câte puteam face în perioada asta? Singurele lucruri bune din închisoare sunt că: nu sunt femei care să ne streseze, nu ne sună telefoanele, nu avem stres. Provoc pe oricine să fac 92 de zile de închisoare”, comentează cei doi frați.
Cei doi frați ies în oraș și continuă să dea sfaturi în mediul online fie de dezvoltare personală, fie de investiții în crypto, fie de fitness – doar aceste activități le aduc bani grei în conturi.
Cum sunt influențați tinerii de filosofia celor doi frați
Am stat de vorbă cu Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre modul în care acționează cei doi și influențează un număr mare de tineri.
„Cine îi privește așa îndeaproape pe acești indivizi constată un lucru primordial așa: ei au venit în țara noastră pentru că este o țară coruptă, iar la noi se poate orice. De ce nu au făcut frații ăștia în altă țară: SUA?Marea Britanie? Păi la noi se poate că e țara bacșișului, țara în care poți să ungi orice fel de balamale.
Acești doi frați au ajuns să fie înconjurați de oameni care i-au protejat. Nu avem și o fostă polițistă? Oamenii aceștia pot face orice. Acum șochează și îi atrag pe acești copii care nu sunt dezvoltați, personalitatea se dezvoltă după 24 de ani. Ei sunt așa ca un bulgăr și formezi și modelezi cum ai tu chef.
Oamenii aceștia sunt periculoși ,oamenii aceștia din punct de vedere psihologic și psihiatric au probleme. Într-o țară civilizată sunt goniți, declarate persoane non grata.
Noi le facem foarte multă reclamă și făcând acest lucru copiii sunt curioși. Și le mai și copiază modelul, ba fumează, ba preiau idei că bărbații trebuie protejați și femeile nu? Ce sunt astea?
Indivizii ăștia dau în dreapta și stânga și își permit orice, ei sunt apărați acum de o armată de avocați celebrii care găsesc chichițe avocățești”, a explicat Liviu Chesnoiu.
Cât au fost în închisoare fanii acestora au mers în fața arestului și le-au pus melodiile preferate și strigau mesaje de susținere.
Existau zeci de pagini de susținere pentru aceștia făcute atât de fete, cât și de băieți. Întrebat dacă închisoarea le-a întărit imaginea de băieți răi, dar justițiari și dacă închisoarea le-a făcut un bine în a atrage și mai mulți adepți, psihologul criminalist a răspuns:
„În penitenciar acolo au avut un anumit regim, nu a îndrăznit nimeni să se atingă de ei pentru că având foarte mulți bani si-au cumpărat protecție. Ei s-au odihnit acolo și după vin și spun, dar vai ce am pățit și făcut și lumea spune, vai ce supereroi.Le-au dat aripi.
Sunt niște oameni care au probleme psihologice, își permit orice. Dacă ei încearcă să se apropie de copii, modificându-le comportamentul, apucăturile, păi înseamnă că atentează la siguranța națională și ei trebuie expulzați.
Răul atrage intervine mimetismul, e mai ușor să imităm niște prostioare, e mai greu să imiți pe cineva care muncește, citește, studiază. Au probleme de comportament.
Comportamentul lor ciudat se poate explica și prin faptul că poate la un moment dat au fost abuzați, poate sunt înrăiți, că sunt frustrați sau complexați”, a mai explicat psihologul criminalist.
Totodată, reabilitarea celor doi este prea puțin probabilă. Psihologul criminalist atrage atenția asupra faptului că din păcate în aceste cazuri victimele în România nu au nici cea mai mică protecție sau susținere din partea autorităților.
„Sunt amenințate, terorizate, sunt tratate ca animalele, aveau acel însemn, tatuaj. Ele au făcut bani pentru oamenii ăștia din videochat, prostituție, fiind drogate, speriate.
Credeți ca ele sărăcuțele având sindrom post-traumatic, vin ele să spună adevărul, să îi incrimineze? Poate câteva, însă mă îndoiesc. Nici 1% nu o să aflăm din ce au făcut oamenii aceștia în România. Ați văzut ce anturaje au? Ce legături?”, a mai punctat psihologul criminalist.
Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie.
Cei patru sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil.
Mai exact, acuzațiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiuni.